Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Citroen C5 Aircross: Επαναπροσδιορίζει τον όρο «άνεση» στα SUV

Διαβάστηκε από 24858 αναγνώστες - 22/6/2021

Η Citroen συστήνεται στην κατηγορία των C-SUV με ένα μοντέλο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό. Γνωρίστε το C5 Aircross που έρχεται για να ξεχωρίσει με την άνεση και την ευρυχωρία.

Τα μοντέλα της SUV κατηγορίας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή με το μερίδιο αγοράς τους να αυξάνεται συνεχώς. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για την κορυφαία άνεση, τον δυναμικό χαρακτήρα και τους τεράστιους χώρους που διαθέτει. Ο λόγος για το Citroen C5 Aircross, το οικογενειακό SUV αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν πλήρως διαμορφώσιμους χώρους και μυώδη σχεδίαση.

Kοινοποίησε το »


Το Citroen C5 Aircross διακρίνεται για την άκρως μυώδη σχεδίασή του. Εξωτερικά, ξεχωρίζει λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος που φτάνει τα 23 εκατοστά και είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία, των μεγάλων ζαντών αλουμινίου, των πλαστικών επενδύσεων στο κάτω μέρος του αμαξώματος, αλλά και των χαρακτηριστικών πλέον Airbumps. Περνώντας στο εσωτερικό, γίνεται αντιληπτό ότι το Citroen C5 Aircross δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά άπλετοι. Η πίσω σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη και έχει τη δυνατότητα να κινείται στον διαμήκη άξονα του αυτοκίνητου, ενώ με τα καθίσματα στην τέρμα μπροστά θέση δημιουργείται ένας τεράστιος χώρος αποσκευών που αγγίζει τα 720 λτ. και αποτελεί τον  μεγαλύτερο της κατηγορίας.



Η άνεση που παρέχει το μικρομεσαίο SUV της γαλλικής εταιρείας είναι ανώτερη του ανταγωνισμού, κυρίως λόγω της ανάρτησης Hydraulic Progressive Cushions®. Πρόκειται για μία καινοτομία της γαλλικής εταιρείας, η οποία προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συμβάλλει στην τελειοποίηση της απορρόφησης ανωμαλιών του οδοστρώματος, ώστε η εμπειρία από το Citroen C5 Aircross να μοιάζει με μία αίσθηση κίνησης «πάνω σε μαγικό χαλί». Εννοείται ότι η αποκορύφωση της έννοιας «κορυφαία άνεση» έρχεται και από τα καινοτόμα καθίσματα «Advanced Comfort» που εξοπλίζονται με προσθήκη ειδικού αφρού πάχους 15 χλστ. ώστε η οδήγηση να παραμένει ευχάριστη ακόμα και μετά από πολλές ώρες οδήγησης.

Με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel
Έχοντας ως βασικές προτεραιότητες την αποδοτικότητα και την οικονομία, το νέο Citroen C5 Aircross έρχεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά και τον ισχυρότερο 1,6 PureTech των 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και 8 σχέσεων. Όσον αφορά στους κινητήρες πετρελαίου, υπάρχουν δύο επιλογές με ισχύ 130 ίππων (μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και αυτόματο EAT8) από τον 1,5 BlueHDi.



Υβριδική έκδοση 225 ίππων
Το Citroen C5 Aircross έρχεται με μία υπερπλήρη γκάμα, από την οποία πλέον δεν απουσιάζει η Plug-In υβριδική έκδοση. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1.598 κ.εκ. της οικογένειας «PureTech», ο οποίος αποδίδει 180 ίππους. Βέβαια, με την σύμπραξη του ηλεκτροκινητήρα προκύπτει συνδυαστική ισχύς 225 ίππων, η οποία περνά στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση 8,3 δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα, ενώ με αμιγώς ηλεκτρική ισχύ είναι εφικτή μία μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 135 χλμ./ώρα. Το Plug-In υβριδικό C5 Aircross μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 55 χιλιόμετρα καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, ενώ με γεμάτη μπαταρία είναι σε θέση να διανύσει τα πρώτα 100 χλμ. με μέση κατανάλωση χαμηλότερη των 2 λτ./100 χλμ. Όσον αφορά στην φόρτιση της μπαταρίας με χρήση Wallbox 7,4 kW ο απαιτούμενος χρόνος μειώνεται κάτω από τις 2 ώρες.

Το κόστος απόκτησης του Citroen C5 Aircross ορίζεται στα 25.400 ευρώ. Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι για τα συγκεκριμένα μοντέλα διατίθενται και οι ειδικές εκδόσεις C-Series, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώσουν το νέο τους μοντέλο με πλούσιο εξοπλισμό και όφελος έως 2.500 ευρώ.

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις