autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Citroen C5 Aircross: Καίει σαν μικρό και έχει χώρους φορτηγού

Citroen C5 Aircross: Καίει σαν μικρό και έχει χώρους φορτηγού

21/10/2024

Το hybrid των 136 ίππων καίει 5,8 λτ/100 χλμ στην πόλη και προσπερνάει γρήγορα.
Από τα φαρδύτερα πίσω καθίσματα στην κατηγορία, κάθονται 3 ενήλικες και μένει χώρος.
Έχει 580 λτ. πορτ-μπαγάζ, χωράει 5 μεγάλες βαλίτσες και 1 μεσαία.
Έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και καλά φρένα.

Το hybrid των 136 ίππων καίει 5,8 λτ/100 χλμ στην πόλη και προσπερνάει γρήγορα

Το Citroen C5 Aircross είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γαλλικής εταιρείας, ενώ πρόσφατα στη γκάμα προστέθηκε το C5 Aircross hybrid, το οποίο εφοδιάζεται με τον Puretech κινητήρα 1,2 λίτρων στην ήπια υβριδική εκδοχή του, με την ισχύ να είναι 136 άλογα και το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι αυτόματο 6 σχέσεων.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ως μεγάλο «ατού» την κατανάλωση στην πόλη, η οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις μας είναι 5,8 λτ/100 χλμ, ένας αριθμός που είναι ο μικρότερος της κατηγορίας ανάμεσα στα ήπια υβριδικά οχήματα. Αρωγός σε αυτό είναι η ικανότητα του ηλεκτρομοτέρ των 29 ίππων να κινεί το αυτοκίνητο μόνο με ρεύμα σε συνθήκες χαμηλής ταχύτητας, όπως κατά το παρκάρισμα ή στην εκκίνηση στο μποτιλιάρισμα.
Στο ταξίδι το αυτοκίνητο καίει 6,2 λτ/100 χλμ, ενώ σε μικτή διαδρομή η κατανάλωση είναι 7,1 λτ/100 χλμ.

Η ήπια υβριδική υποστήριξη του βενζινοκινητήρα έχει θετικό αποτέλεσμα και στις επιδόσεις. Η διαδικασία προσπέρασης σε επαρχιακό δρόμο (60-100 χλμ/ώρα) ολοκληρώνεται σε 5,2 μέτρα, ενώ για τις ρεπρίζ 80-120 χλμ/ώρα, δηλαδή την προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο, χρειάζονται 6,4 δευτερόλεπτα, αμφότερα νούμερα που είναι καλύτερα από τον μέσο όρο της κατηγορίας και γρηγορότερα από ισχυρότερα μοντέλα, επίσης με αυτόματο σασμάν.

Από τα φαρδύτερα πίσω καθίσματα στην κατηγορία, κάθονται 3 ενήλικες και μένει χώρος

Το Citroen C5 Aircross –ανεξαρτήτως κινητήρα- έχει από τα φαρδύτερα πίσω καθίσματα της κατηγορίας, το οποίο έχει πλάτος 1,415 μέτρα. Αν υπολογίσουμε πως ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 45 εκατοστά για να καθίσει με άνεση, και το μέσο παιδί 35 εκατοστά, προκύπτει πως στο πίσω κάθισμα του γαλλικού SUV θα χωρέσουν με περισσή άνεση 3 ενήλικες επιβάτες, και θα μείνει και επιπλέον χώρος.

Ο «αέρας» για τα γόνατα των πίσω επιβατών κυμαίνεται στο μέσο όρο και μετρά 16,2 εκατοστά, ενώ ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω είναι 3,8 εκατοστά. Με βάση τα παραπάνω, η ευρυχωρία είναι επαρκής για άτομα ύψους 1,83 μέτρων.

Το Citroen C5 Aircross έχει 580 λτ. πορτ-μπαγάζ, χωράει 5 μεγάλες βαλίτσες και 1 μεσαία

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο διαπρέπει το Citroen C5 Aircross, είναι ο χώρος αποσκευών, ο οποίος έχει ωφέλιμο όγκο 580 λίτρα και είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία των οικογενειακών SUV. Αν λάβουμε υπόψη μας πως μια βαλίτσα μεγάλου μεγέθους έχει όγκο γύρω στα 100 λίτρα, και πως μια μεσαίου μεγέθους έχει περίπου 80 λίτρα, υπολογίζουμε πως στο γαλλικό μοντέλο θα χωρέσουμε 5 μεγάλες βαλίτσες και 1 μεσαία, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσουμε την εταζέρα ή να ρίξουμε την πλάτη κάποιου καθίσματος.

Έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και καλά φρένα

Το Citroen C5 Aircross έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του, η οποία είναι 23 εκατοστά. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό για ένα SUV, μιας και αυξάνει τις εκτός δρόμου ικανότητες.

Επιπλέον, η Citroen έχει εξοπλίσει το C5 Aircross με ισχυρά φρένα. Η hybrid έκδοση των 136 ίππων, που αναλύσαμε στην αρχή, χρειάζεται 37,4 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ, μια απόσταση που είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε