Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Citroen C5 X: Επίσημη αποκάλυψη για τη γαλλική ναυαρχίδα

12/4/2021

Με μήκος που ξεπερνά τα 4,8 μέτρα και crossover χαρακτηριστικά έρχεται το κορυφαίο Citroen C5 X, ενώ από τη γκάμα του δεν θα απουσιάζει και μία plug-in υβριδική έκδοση 225 ίππων. Ώρα να το γνωρίσουμε καλύτερα!

Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς Citroen C4 C-Cross, η γαλλική εταιρεία διευρύνει τη γκάμα της αποκαλύπτοντας το C5 X. Βασίζεται σε ένα concept car που παρουσιάστηκε επίσημα το 2016 και δημιουργεί μία νέα τάση αμαξώματος που έρχεται να συνδυάσει στοιχεία από sedan, crossover και station wagon.

Με την πρώτη ματιά, γίνονται εμφανή τα χαρακτηριστικά στοιχεία της φίρμας, όπως τα εμπρός LED φωτιστικά σώματα με τους διαχωρισμένους προβολείς. Στο πλαϊνό τμήμα γίνονται αντιληπτά τα crossover στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι πλαστικές επενδύσεις στο κάτω μέρος του αμαξώματος και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Το διευρυμένο μεταξόνιο παραπέμπει σε sedan αυτοκίνητο και προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για τους επιβάτες, ενώ στο πίσω μέρος γίνεται αντιληπτή μία station-wagon διάσταση μιας και το μεγάλο άνοιγμα του καπό προσφέρει πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Επιπλέον εντυπωσιακά στοιχεία ως προς την εξωτερική σχεδίαση είναι το μεγάλο σε μήκος καπό και οι καμπύλες επιφάνειες που δίνουν έναν δυναμικό τόνο στο αμάξωμα που ξεπερνά οριακά τα 4,8 μέτρα.



Περνώντας στο εσωτερικό, από το νέο Citroen C5 X δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα καθίσματα Advanced Comfort που προσφέρουν κορυφαία άνεση. Βέβαια, αποτέλεσμα της κορυφαίας άνεσης είναι και η ενεργή ανάρτηση Citroën Advanced Comfort, με τον συνδυασμό των δύο να προσφέρουν μία κορυφαία αίσθηση ηρεμίας στους επιβάτες. Οι χώροι που προσφέρει το αυτοκίνητο είναι κορυφαίοι, με τη γαλλική φίρμα να αναφέρει ότι ο όγκος φόρτωσης αγγίζει τα 545 λτ. και φτάνει μέχρι τα 1.640 λτ.



Σε τεχνολογικό επίπεδο, το Citroen C5 X εξοπλίζεται με μία οθόνη αφής 12 ιντσών, ενώ δεν απουσιάζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το head up display. Παράλληλα, το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα που προσφέρουν εμπειρία ημι-αυτόνομης οδήγησης, με την ταχύτητα και την τροχιά του οχήματος να ρυθμίζονται από ένα συνδυασμό συστημάτων, όπως το Highway Driver Assist, το οποίο συνδυάζει Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Keeping Assist.



Για την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί η πλήρης γκάμα κινητήρων, αλλά είναι γνωστό πως η ναυαρχίδα της Citroen θα εξοπλίζεται και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο είναι ήδη γνωστό και αποδίδει συνδυαστικά 225 ίππους. Προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης για πάνω από 50 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά και μπορεί να μετακινήσει το αυτοκίνητο με ταχύτητα έως και 135 χλμ./ώρα χωρίς να ενεργοποιηθεί το θερμικό μοτέρ.

Το νέο Citroen C5 X διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικούς και θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις