Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΔΟΚΙΜΗ: BMW Z4 sDrive 20i

Διαβάστηκε από 6029 αναγνώστες - 4/7/2019

Η επιστροφή του θρύλου. Η Z4 μας συστήνει τη νέα της γενιά και καθηλώνει τα βλέμματα σε έναν καθαρά SUVοκρατικό κόσμο. Η απόλαυση ποτέ δεν έφυγε πραγματικά, απλά έκανε ένα διάλλειμα, μέχρι που εμφανίστηκε η Z4.

Δοκιμάζουμε την πιο γήινη εκδοχή της νέα BMW Z4 με τον δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 197 ίππων. Ανοίγουμε οροφή και την πόρτα στην απόλυτη εμπειρία.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Πληθωρική και 100% διαφορετική
Η νέα BMW Z4 το τόλμησε σχεδιαστικά και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κόσμου, εν τέλει βγήκε κερδισμένη. Δεν ακολούθησε στιγμή το πρωτόκολλο της φίρμας, αντ` αυτού δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο. Πρώτο στοιχείο, το μεγάλο, επίμηκες καπό εμπρός το οποίο ενσωματώνει εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και ολοκληρώνεται σε μία κάθετη μάσκα. Η καμπίνα είναι τραβηγμένη προς τα πίσω (διαθέτει φυσικά μαλακή αναδιπλούμενη οροφή) ενώ το πίσω μέρος σίγουρα είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα. Μυώδες, με φώτα που θυμίζουν concept car παίζει με νεύρα και σταδιακά οδηγεί το μάτι στις δύο απολήξεις της εξάτμισης.




Εσωτερικό: Ζήτω οι οθόνες και η ποιότητα
Ο εσωτερικός διάκοσμος της νέα Z4 στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε δύο μεγάλες οθόνες 10.25 ιντσών. Η μία διαδραματίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων δίνοντας όλες τις πληροφορίες που μπορεί να αναζητήσει ο οδηγός, μαζί με την συμβολή του Head Up Display και η άλλη τον κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment. Από τη λογική αυτών ξεφεύγουν μόνο τα μπουτόν του κλιματισμού, ενώ ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό υπάρχει ο λεβιές και ο περιστροφικός διακόπτης για την κεντρική οθόνη. Για το ντύσιμο του ταμπλό έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο υλικά εξαιρετικής ποιότητας, ενώ ακόμα και αν πέσετε στην πιο βαθιά λακκούβα της γειτονιάς σας, δεν θα τρίξει το παραμικρό. Οι θέσεις είναι αρκετά χαμηλές και τοποθετημένες προς το κέντρο, με την ρύθμιση αυτών να είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.



Σίγουρα το κόκκινο χρώμα του μοντέλου δοκιμής, δεν θα το αλλάζαμε με κανένα άλλο. Δεν το λέμε εμείς μόνο, αλλά και ο κόσμος που μας σταματούσε συχνά πυκνά, ρωτώντας λεπτομέρεις για το αυτοκίνητο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις