Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε νέο Audi A3 Sportback MHEV

Διαβάστηκε από 34589 αναγνώστες - 3/11/2020

Είναι ο πρωτοπόρος των premium μικρομεσαίων και στην αναφορά του σε κάθε αυτοκινητιστική συζήτηση φέρει τον σεβασμό από όλους. Έπειτα από 24 χρόνια παρουσίας και διακρίσεων, το Audi A3 περνάει στην τέταρτη γενιά του και έρχεται αποδείξει πως η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και τα εξηλεκτρισμένα μοτέρ είναι το μέλλον , το οποίο έφτασε.

Μετά από την πρώτη επαφή μας με το μοντέλο κατά την παρουσίαση του επί ελληνικού εδάφους, ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε και να το δοκιμάσουμε για αρκετές μέρες. Λάβαμε τα κλειδιά του εντυπωσιακού νέου Audi A3 με τον 1.500άρη ήπια υβριδικό κινητήρα απόδοσης 150 ίππων σε συνεργασία με το αυτόματο S-tronic κιβώτιο και πραγματικά λουσμένο στις τεχνολογίες. Το απόλυτο μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας έρχεται με γεμάτη φαρέτρα να αποδείξει πως, καλά τα SUV, καλά και τα sedan, αλλά σαν ένα ολοκληρωμένο και premium μικρομεσαίο… δεν έχει! Απολαύστε το μαζί μας.



Η αλήθεια είναι πως συνταγή που σε έχει κάνει πλούσιο, δεν μπορείς να την αλλάξεις ριζικά. Έτσι λοιπόν και οι υπεύθυνοι σχεδίασης της βαυαρικής εταιρίας άλλαξαν το νέο A3 τόσο ώστε να δείχνει πως πρόκειται για την τέταρτη γενιά του, διατηρώντας όμως 100% τα σχεδιαστικά γρανάζια που το έκαναν τόσο αγαπητό στο κοινό. Μεγαλύτερες αλλαγές συναντάμε στο εμπρός μέρος στο οποίο δεσπόζει  η μεγαλωμένη εξαγωνική κυψελωτή μάσκα, οι μεγάλοι είσοδοι αέρα και φυσικά τα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και την όμορφη δουλειά που έγινε στο πλαϊνό μέρος του αμαξώματος όπου η μεγαλύτερη κλίση της πίσω κολώνας υπογράφει την άκρως δυναμική νέα σχεδίαση, χωρίς να μειώνει το παραμικρό σε χώρους επιβατών ή αποσκευών. Την άκρως αναγνωρίσιμη εικόνα του νέου και εντυπωσιακού Audi A3 υπογράφουν τα ψηφιακά φώτα ημέρας των προβολέων Matrix LED που με διάταξη 3Χ5 κάνουν το νέο μοντέλο να ξεχωρίζει από εκατοντάδες μέτρα μακριά.


 
Ποιοτικό, σπορτίφ και 100% ψηφιοποιημένο
Το εσωτερικό του νέου Audi A3 πραγματικά σε μαγνητίζει αμέσως μόλις το αισθανθείς να σε αγκαλιάζει. Η ποιότητα είναι έκδηλη σε κάθε σημείο της καμπίνας, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι άριστης ποιότητας και το φινίρισμα να σου λέει πως το μοντέλο δεν θα το επηρεάσουν ακόμα και πολλά χρόνια καθημερινής χρήσης. Αυτά όμως λίγο πολύ ήταν πάντα τα χαρακτηριστικά του πιο premium μικρομεσαίου της αγοράς. Αυτό που έρχεται να παρουσιάσει με μεγάλη περηφάνια αλλά και επιτυχία, είναι η εντυπωσιακή ψηφιοποίηση του εσωτερικού του κόσμου.

Με στάνταρ οθόνη αφής 10.1 ιντσών στο ταμπλό, αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών (Style), καταλαβαίνετε πως δεν μοιάζει σε τίποτα με τη προηγούμενη γενιά. Φυσικά εκτός από την έκδηλη τεχνολογική εικόνα, αυτό που κρύβεται από πίσω, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ο λόγος φυσικά για την πληρέστατη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης και ψυχαγωγίας η οποία εκτός από τα αναμενόμενα πακέτα, παρέχει και μοναδικές δυνατότητες, όπως η δικτύωση με άλλα μοντέλα του ομίλου VW που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, η πλήρης συνδεσιμότητα του συστήματος infotainment με όλα τα λογισμικά, πνευματικό μασάζ των καθισμάτων, head up display, μοναδική εμπειρία ήχου από το σύστημα Bang & Olufsen 3D Premium Sound και πολλά ακόμα. Η αλήθεια είναι πως μπορείς να προσθέσεις στο νέο σου Audi A3 πραγματικά ό,τι μπορεί να χρειαστείς.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις