5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε τη Mercedes CLA 250e των 218 ίππων

Διαβάστηκε από 6745 αναγνώστες - 21/5/2021

Εντυπωσιακή ως προς τη σχεδίαση, επιδόσεις αντάξιες των 218 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 75 χλμ. Η Plug-In υβριδική Mercedes CLA 250e μπαίνει στην πρίζα και μας ενθουσιάζει με τον ολοκληρωμένο της χαρακτήρα, αλλά και με την κατανάλωση.

 
 
Η Mercedes είναι μία εταιρεία που έχει μπει για τα καλά στον χώρο της Plug-In υβριδικής τεχνολογίας, προσφέροντας την εν λόγω έκδοση σε όλο και περισσότερα μοντέλα. Στην περίπτωση των «entry-level» μοντέλων της, γνωρίσαμε το hatchback μοντέλο (Α250e), το sedan (A250e Sedan) και τώρα έφτασε η στιγμή να μας συστηθεί η «αρχοντική» CLA 250e με το coupe αμάξωμά της, τα σχεδόν 75 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας και τους 218 ίππους

Εξωτερικά, το γερμανικό μοντέλο είναι αρκετά δυναμικό! Στο εμπρός τμήμα συναντάμε λεπτά LED φωτιστικά σώματα, το αμάξωμα είναι ιδιαίτερα μυώδες με έντονα νεύρα και στο πίσω μέρος συναντάμε έναν διαχύτη.  Κάπου εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το σύστημα εξαγωγής δεν καταλήγει στο πίσω μέρος, αλλά στο κέντρο του αμαξώματος. Αυτό συμβαίνει διότι από εκεί και πίσω, δηλαδή κάτω από το κάθισμα των πίσω επιβατών, τοποθετούνται οι μπαταρίες.  

Εσωτερικό: Πολυτέλεια 
Το εσωτερικό της Mercedes CLA 250e ακολουθεί τα ποιοτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, ενώ οι χώροι παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο χώρος για τους επιβάτες είναι σχετικά περιορισμένος λόγω του coupe σχήματος. Ασφαλώς, ο όγκος για τις αποσκευές έχει αναπόφευκτα μειωθεί στα 390 λίτρα, χάνοντας συνολικά 70 λτ. λόγω της ύπαρξης των μπαταριών.Περνώντας στα high-tech στοιχεία του αμαξώματος, πίσω από το βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος τελειώνει εκεί που αρχίζει η οθόνη αφής μεγέθους 10,25 ιντσών για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών μέσω του συστήματος MBUX. Μέσω αυτού, οδηγός είναι σε θέση να ελέγχει τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος (όπως π.χ. την αυτονομία), αλλά και να επιλέγει το προφίλ οδήγησης της αρεσκείας του. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό είναι μαλακά στην υφή τους και συνδυάζονται με αλουμινένιες λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, ο σπορ χαρακτήρας ενισχύεται με την ύπαρξη των αλουμινένιων πεντάλ και των εντυπωσιακών φωτιζόμενων αεραγωγών.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Advertisement