Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes AMG A 45 S

Διαβάστηκε από 29543 αναγνώστες - 2/10/2020

Πώς λέγεται όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει όλες τις ανέσεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με έναν δίλιτρο κινητήρα 421 ίππων; Εμπειρία ζωής! Οδηγούμε τη νέα Mercedes AMG A 45 S και ανακαλύπτουμε ένα νέο κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα σε μία απλή A Class και ένα απόλυτο supercar.

Δίλιτρος κινητήρας 421 ίππων με την AMG να κάνει τεχνολογικό all in και να παρουσιάζει μία ακόμη καινοτομία: χρησιμοποιώντας το σύστημα κλιματισμού, ψύχει τον κινητήρα ώστε ο οδηγός να μπορεί να τον πιέζει συνεχώς στα όρια. Ας το δούμε στην πράξη.

Ναι, παραμένει μία A Class με το αστέρι στο καπό να δεσπόζει. Αυτό σημαίνει πως ενώ μπορεί να σπάει τα ρεκόρ ταχύτητας, οφείλει να είναι κομψή και φυσικά άνετη, σαν μία Mercedes. Οι διαφορές σχεδιαστικά είναι λίγες, όμως ένα έμπειρο μάτι θα τις εντοπίσει αμέσως. Πιο συγκεκριμένα, η εμπρός μάσκα είναι μεγαλύτερη και πιο επιβλητική, τα φουσκωμένα φτερά κρύβουν 19άρες ζάντες και 6πίστονες δαγκάνες και φυσικά οι πίσω 4 απολήξεις εξατμίσεων. Κερασάκι στη τούρτα, η εμφανώς μεγαλωμένη αεροτομή.



Η καμπίνα της AMG A 45 S διαθέτει όπως και η υπόλοιπη σειρά, δύο μόνιτορ 10 ιντσών, χαρακτηριστική ευρυχωρία, προσεγμένη ποιότητα, αλλά και υπερσύγχρονο infotainment MBUX. Ξεχωρίζει για τα performance καθίσματα, ενώ επειδή είναι ένα μοντέλο επιδόσεων διαθέτει εξτρά καλούδια όπως Race Start λειτουργία, ρολόι με γυρολόγιο και στοιχεία πίστας, Drift Mode και πολλά ακόμη που θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε αστραπιαία. Ας ασχοληθούμε όμως με το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι του μοντέλου, που κρύβεται κάτω από το καπό.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις