Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes EQC 400 4MATIC

Διαβάστηκε από 9220 αναγνώστες - 27/10/2020

Με μεγάλη χαρά δοκιμάζουμε το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes. EQC 400 το όνομα αυτού και ουσιαστικά είναι ο μπροστάρης της σειρά EQ η οποία θα αποτελέσει μία μεγάλη ηλεκτρική οικογένεια με το αστέρι στο καπό. Πατώντας πάνω στην GLC, αποτελεί ένα μοντέλο που τονίζει άριστα τα θετικά της ηλεκτροκίνησης, ειδικά στην hot αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία των SUV.

Εντυπωσιακή, επιβλητική και με μηδενικούς ρύπους. H Mercedes EQC 400 έχει 408 ίππους, κάνει το 0-100 σε 5.1 δευτ. και μπορεί να φορτίσει στο 80% της, σε 40 λεπτά (σε ταχυφορτιστή). Ας την απολαύσουμε, παίρνοντας μια γεύση από το… όχι και τόσο μακρινό μέλλον.



Δεν χρειάζεται να την πλησιάσεις πολύ για να καταλάβεις ότι πρόκειται για γνήσιο παιδί της Mercedes. Η EQC υιοθετεί τις κεντρικές σχεδιαστικές γραμμές της αδελφής GLC, όντας όμως 92χλστ. μακρύτερη και έχοντας αλλάξει μερικώς, το εμπρός και πίσω μέρος της. Πιο συγκεκριμένα, μπροστά δεσπόζει η μεγάλη γυαλιστερή μαύρη μάσκα, την οποία πλαισιώνουν μία γραμμή από εντυπωσιακά LED φώτα. Παρόμοια η λογική που έχει χρησιμοποιηθεί και στο πίσω μέρος, υπογράφοντας την εντυπωσιακή της και κυρίως επιβλητική παρουσία. Είναι ένα κομψό αλλά φουτουριστικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο ξεχωρίζει απόλυτα, χωρίς να προκαλεί σχεδιαστικά. Όμορφες καμπύλες, τονισμένοι ώμοι και μεγάλες επιφάνειες δημιουργούν μία μοναδική εικόνα.


 
Παρόμοια αλλά… και διαφορετική
Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Μπαίνοντας στην καμπίνα της EQC ξέρεις ότι μπαίνεις σε μία καινούργια Mercedes καθώς και εδώ τα διπλά μόνιτορ του συστήματος infotainment Mercedes-Benz User Experience είναι πρωταγωνιστές. Από την άλλη όμως διαθέτουν διαφορετικό λογισμικό με πολλά στοιχεία και πληροφορίες γύρω από την ηλεκτροκίνηση που ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο οδηγό και επιβάτες. Φυσικά η ποιότητα είναι εξαιρετική με την χρήση πολύ καλών υλικών ενώ η συναρμογή είναι στην κορυφή της κατηγορίας. Όπως και κάθε Mercedes δεν της λείπει τίποτα ουσιαστικό από θέμα εξοπλισμού, με την λίστα αυτού να μπορεί να αυξηθεί με ό,τι μπορεί να τραβήξει η όρεξη του αγοραστή, ανεβάζοντας ανάλογα και την τιμή. Εκπληκτική ανάλυση στις οθόνες, άπειρη πληροφόρηση, καλά υλικά και απλόχερη ευρυχωρία είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της καμπίνας ECQ.

Χειρισμός με φωνητικές εντολές
"Hey Mercedes." Με αυτές τις δύο απλές λέξεις ενεργοποιείται το διαισθητικό σύστημα φωνητικών εντολών. Ακούει σχεδόν κάθε σας λέξη. Το σύστημα επεξεργάζεται ακόμα και φράσεις όπως "κρυώνω" και ρυθμίζει υψηλότερη θερμοκρασία. Ταυτόχρονα μπορεί να μαθαίνει καθώς προσαρμόζεται στη φωνή σας και σας καταλαβαίνει καλύτερα, ακόμα και αν η γλώσσα στην οποία του μιλάτε δεν είναι η μητρική σας.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις