Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η διαφήμιση της Ηλεκτροκίνησης

Διαβάστηκε από 9222 αναγνώστες - 27/10/2020

Μιας και αναφερθήκαμε στην ευρυχωρία, να αναφέρουμε πως στη νέα EQC θα χωρέσουν έως και 5 ενήλικες (όσο ψηλοί και αν είναι αυτοί), με μεγάλη άνεση. Αρκετός χώρος για γόνατα και κεφάλια, ενώ πολλές θήκες για μικροαντικείμενα σε διάσπαρτα μέρη της καμπίνας θα σας αφήσουν να κρύψετε πολλά προσωπικά σας αντικείμενα από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η τοποθέτηση των μπαταριών στο πίσω μέρος δεν επηρέασε στιγμή των χώρο του πορτ-παγκάζ, το οποίο μετριέται στα 500 λτ. και παρά το υψηλό κατώφλι φόρτωσης, έχει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.


 
Το βάρους 2.4 τόνων EQC κάνει το 0-100 σε 5.1. Αυτό!
Για να απολαύσουμε τις εκπληκτικές επιδόσεις που πετυχαίνει η νέα EQC, ας αναφέρουμε αρχικά μερικά στοιχεία για την αμιγώς ηλεκτρική καρδιά της. Διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα, με τον μπροστινό να αναλαμβάνει τις χαμηλές επιδόσεις και τον πίσω να συμπληρώνει, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται σημαντικά. Η συνδυαστικής τους ροπή φτάνει τα 408 άλογα, την ώρα που η ροπή εντυπωσιάζει στα 760 Nm ροπής με το πάτημα του γκαζιού να σε κολλάει πραγματικά στο κάθισμα, όπως η απογείωση ενός αεροπλάνου. Για να καταλάβετε την δύναμη της, το 0-100 έρχεται σε μόλις 5.1 δευτ. για ένα αυτοκίνητο που αγγίζει τους 2.4 τόνους, ενώ ένας ηλεκτρονικός κόφτης θα σας σταματήσει στα 180χλμ. για να προστατεύσει την αυτονομία, η οποία εάν είστε απρόσεκτοι με το πεντάλ του γκαζιού μπορεί να μειωθεί αρκετά γρήγορα. Αγγίζοντας λοιπόν το καυτό θέμα της αυτονομίας η εταιρία υπόσχεται μέση κατανάλωση στα 22.5kWh/100χλμ. με πραγματική αυτονομία από 374 έως 417χλμ. Εμείς καταφέραμε να πετύχουμε μέση κατανάλωση στα 28.5kWh/100χλμ. ρυθμίζοντας την αυτονομία στα 300χλμ. Με διαθέσιμα τα προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης Sport – Maximum Range – Comfort – Individual – Eco, μπορείτε να κάνετε άριστη διαχείριση του διαθέσιμου ρεύματος, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας.



Χωρητικότητα μπαταρίας 80 kWh με συνολικό βάρος στα 652 κιλά
Οι θηριώδεις μπαταρίες της EQC ζυγίζουν 652 κιλά και διαθέτουν χωρητικότητα 80kWh. Ο χρόνος για μία πλήρη φόρτιση σε Wallbox είναι 11 ώρες, ενώ σε έναν ταχυφορτιστή μπορεί να φορτίσει έως το 80% της σε μόλις 40 λεπτά. Εδώ να αναφέρουμε πως εάν δεν διαθέτετε τίποτα από τα παραπάνω, και στις εγκαταστάσεις σας υπάρχει μόνο οικιακή πρίζα, τότε οπλιστείτε με υπομονή, καθώς θα περιμένετε συνολικά 45 ώρες (13 για κάθε 100χλμ.).
 
 
Αψεγάδιαστη ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση
Δεν ακούγεται τίποτα. Έχουμε στα χέρια μας ένα θηρίο SUV 2.4 τόνων και σας πληροφορούμε πως δεν ακούγονται ούτε τα ελαστικά κατά την κίνηση τους. Η οδηγική εμπειρία που προσφέρει η EQC είναι άψογη και απόλυτα εστιασμένη στην άνεση, με την ανάρτηση να εξαφανίζει και την παραμικρή ανωμαλία, παρέχοντας στην καμπίνα συνθήκες βιβλιοθήκης, την ώρα που το αυτοκίνητο ρολάρει με εξαιρετική άνεση. Παρά όμως την αυστηρή ένταξη της στο γήπεδο της άνεσης, η τετρακίνηση ελέγχει άψογα τις μεταφορές του βάρους και το αυτοκίνητο δεν θα σας αρνηθεί μερικά σπορ ξεσπάσματα ακόμα και σε στριφτερές διαδρομές. Εκπληκτική συμπεριφορά ακόμα και υπό πίεση, με πολύ αποδοτικά φρένα και σωστή πληροφόρηση στα χέρια του οδηγού. Τέλος, εντυπωσιάζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0.27 που εξαφανίζει τους αεροδυναμικούς θορύβους, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων κίνησης.


 
Συμπέρασμα
Μία SUV λιμουζίνα που κινείται αθόρυβα, εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους και διαθέτει  κάθε λογής τεχνολογία. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και σίγουρα η πιο δυνατή γεύση για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Το όχι πλέον μακρινό μέλλον. Είστε έτοιμη για την μεγαλύτερη αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία; Γιατί η Mercedes είναι.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει