Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Ηλεκτρική Mercedes EQA με αυτονομία 426χλμ.

Διαβάστηκε από 20051 αναγνώστες - 28/7/2021

Μετά την EQC, η Mercedes διευρύνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών SUV προς τα κάτω. Η νέα, εντυπωσιακή Mercedes EQA 250 έρχεται με ηλεκτρικό μοτέρ 190 ίππων και αυτονομία που αγγίζει τα 426 χλμ.

Η Mercedes μπαίνει για τα καλά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και μετά την EQC, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε τη νέα EQA, το αυτοκίνητο που ουσιαστικά αποτελεί την «εξηλεκτρισμένη» εκδοχή της GLA. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας έρχεται με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη αυτονομία, την τεχνολογική υπεροχή, αλλά και την απαράμιλλη πολυτέλεια.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Εξωτερικά, το νέο μοντέλο θυμίζει περισσότερο μία «συμβατική» Mercedes, αφού απουσιάζουν οι υπερβολές που συναντάμε σε άλλα μοντέλα. Ωστόσο, με μία πιο προσεκτική ματιά μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο, παρατηρώντας για παράδειγμα την εμπρός μάσκα με το μαύρο πάνελ, αντί των αεραγωγών και το μπλε ελεκτρίκ «EQA» που δεσπόζει στην εμπρός κολόνα (A-Pillar) του μοντέλου. Λοιπά στοιχεία της Mercedes EQA 250 που εντυπωσιάζουν είναι LED εμπρός προβολείς, η οπίσθια φωτεινή λωρίδα και οι αεροδυναμικές ζάντες μεγέθους 18 ιντσών.

Εσωτερικό: Με «high-tech» αισθητική
Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να μην παραπέμπει σε κάτι απόλυτα φουτουριστικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το εσωτερικό της νέας Mercedes EQA 250, η οποία μας εντυπωσίασε με την κορυφαία της ατμόσφαιρα που συνδυάζει σπορ στοιχεία και πολυτέλεια. Αρχικά, με το άνοιγμα της πόρτας προβάλλεται το λογότυπο της εταιρείας και αποκαλύπτεται το όμορφο πολυλειτουργικό τιμόνι, ντυμένο με δέρμα Nappa. Πίσω από αυτό υπάρχει μία οθόνη αφής που εκτίνεται μέχρι την κεντρική κονσόλα. Αποτελεί το σύστημα πολυμένων MBUX που συναντάμε και στις συμβατικές εκδόσεις της γερμανικής εταιρείας και, στην έκδοση δοκιμής, κάθε μία από τις οθόνες έχει μέγεθος 10,25 ιντσών.



Μέσω αυτών, οδηγός και επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται και να ψυχαγωγούνται, ενώ δεν απουσιάζει το EQ σύστημα για την πληροφόρηση σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει κρυφός φωτισμός που δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ενώ οι χώροι κρίνονται ικανοποιητικοί για τέσσερις ενήλικες επιβάτες και ο όγκος για τις αποσκευές αγγίζει τα 340 λίτρα. Αυτή η τιμή κρίνεται επαρκής και όπως είναι λογικό επηρεάστηκε από την μπαταρία που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αμαξώματος.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε