Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: 190 ίπποι και πάνω από 400 χλμ. αυτονομίας

Διαβάστηκε από 20081 αναγνώστες - 28/7/2021

Το νέο SUV της Mercedes, στην έκδοση EQA 250 εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 190 ίππους και 375 Nm ροπής, ενώ τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 66,5 kWh. Στην πράξη, με την κατανάλωση να κυμαίνεται στις 17,7 kWh/100 χλμ., συμπεραίνουμε ότι η αυτονομία ξεπερνά εύκολα τα 400 χλμ., με την επίσημη αντιπροσωπεία να αναφέρει ότι με μία πλήρη φόρτιση είναι εφικτή αυτονομία της τάξης των 426 χλμ. Σχετικά με την φόρτιση της μπαταρίας, υπολογίζεται ότι σε ταχυφορτιστή 100 kW είναι εφικτή μία φόρτιση από 10 έως 80% μέσα σε διάστημα 30 λεπτών, ενώ ικανοποιεί και η φόρτιση σε οικιακό wallbox που ολοκληρώνεται σε περίπου 9 ώρες. Ως προς τις επιδόσεις, η Mercedes αναφέρει ότι η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Kοινοποίησε το »


Στον δρόμο: Κορυφαία ποιότητα κύλισης
Στη διάρκεια της δοκιμής, κινηθήκαμε κυρίως σε αστικό περιβάλλον και εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν υφίσταται άγχος για την αυτονομία, αφού ειδικά με την μέγιστη ανάκτηση γίνεται πολύ καλή διαχείριση της ενέργειας. Οι επιδόσεις είναι επαρκείς για ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά οριακά του δύο τόνους, αλλά το δυνατό στοιχείο είναι η ηχομόνωση και η λειτουργία της ανάρτησης. Ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες δε γίνονται αντιληπτοί εξωτερικοί θόρυβοι και, σε αστικό περιβάλλον, οι λακκούβες «σιδερώνονται» υποδειγματικά. Πίσω από το τιμόνι υπάρχουν paddles μέσω των οποίων γίνεται διαχείριση της ανάκτησης ενέργειας και στο πιο έντονο επίπεδο το πεντάλ του φρένου είναι σπάνια απαραίτητο. Ασφαλώς δεν απουσιάζουν και τα προγράμματα οδήγησης (πχ. Eco και Sport) που μεταβάλλουν σημαντικά την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα.



Η τιμή της νέας Mercedes EQA 250 ξεκινά από τα 49.590 ευρώ στη βασική έκδοση και μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» το τελικό κόστος απόκτησης διαμορφώνεται στα 43.591 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τιμή χωρίς το ΦΠΑ δεν ξεπερνά το όριο των 40.000 ευρώ (39.992) με αποτέλεσμα να ενδείκνυται για εταιρική χρήση αφού απαλλάσσεται από τον εταιρικό φόρο.
 
Συμπέρασμα
Μεγάλη αυτονομία, ικανοποιητικές επιδόσεις και κορυφαία ποιότητα. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα Mercedes EQA 250 και την καθιστούν ως μία εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης χωρίς να διαθέτει «υπερβολική» σχεδίαση.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »