5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε την υβριδική Mercedes E300e των 320 ίππων

Διαβάστηκε από 1723 αναγνώστες - 1/3/2021

Μικρή S-Class θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς χωρίς ίχνος υπερβολής. Με τη νέα Plug-In υβριδική Mercedes E300e, η γερμανική φίρμα αποδεικνύει ότι η τελειότητα είναι στο DNA της, δημιουργώντας ένα ποιοτικό, high-tech και πανίσχυρο «premium» sedan.

Η Mercedes E-Class είναι ένα αυτοκίνητο που «πρωταγωνιστούσε» πάντα στην κατηγορία των «premium» μεγάλων sedan, λόγω της κορυφαίας ποιότητας σε κάθε επίπεδο. Πλέον εξηλεκτρίστηκε, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αμιγώς ηλεκτρική κίνησή της, χωρίς να χάνει την εστίαση στην απόλυτη πολυτέλεια και την τεχνολογική υπεροχή. Διανύσαμε μαζί της αρκετά χιλιόμετρα και έφτασε η στιγμή να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από ένα αυτοκίνητο δικαίως είναι εμπορικά επιτυχημένο.

Εξωτερικά, η νέα E-Class αγγίζει τα σχεδόν 5 μέτρα (4.935 χλστ. για την ακρίβεια) με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επιβλητική. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν νέα, λεπτότερα full LED φωτιστικά σώματα, ενώ η ιδιαίτερη σχεδίαση του καπό δημιουργεί ένα επιβλητικό αποτέλεσμα. Παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθήθηκε και στο πίσω μέρος με τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και τα νίκελ διακοσμητικά στοιχεία. Ασφαλώς στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία Plug-In υβριδική έκδοση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα σχετικά λογότυπα «EQ POWER», αλλά και η υποδοχή φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα.Εσωτερικό: «Premium» και high-tech
Μπορεί ο «premium» χαρακτήρας να είναι εμφανής από την εξωτερική σχεδίαση, αλλά περνώντας στο εσωτερικό είναι εμφανής η εμμονή της γερμανικής εταιρείας με την τελειότητα. Ανοίγοντας την στιβαρή πόρτα, εμφανίζεται το φωτεινό λογότυπο της Mercedes στο μαρσπιέ, αλλά και τα «sportive», ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα. Η ποιότητα των υλικών είναι «premium» με όλη τη σημασία της λέξης, αφού σε κάθε επιφάνεια υπάρχουν δερμάτινες και αλουμινένιες επενδύσεις. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν δύο ενωμένες οθόνες μεγέθους 10,25 ιντσών, με την πρώτη να επιτελεί τον ρόλο του πίνακα οργάνων. Τα συστήματα ενημέρωσης είναι αμέτρητα και απαιτείται αρκετός χρόνος για να εξοικειωθεί ο οδηγός, όταν όμως γίνει αυτό διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ένα «καλοσχεδιασμένο» infotainment. Ο έλεγχος γίνεται από την οθόνη αφής, από το touchpad, αλλά και από το τιμόνι, στο οποίο τα κουμπιά είναι επίσης αφής. Κατά τη νυχτερινή οδήγηση, η καμπίνα αποκτά μία «φουτουριστική» και άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση με τον κρυφό φωτισμό, το χρώμα και η ένταση του οποίο ρυθμίζονται από την κεντρική οθόνη.

Σε επίπεδο χώρων, η Mercedes E300e θα φιλοξενήσει ακόμα και πέντε ενήλικες επιβάτες, με την απόσταση για τα πόδια στα πίσω καθίσματα να είναι εντυπωσιακή. Το ίδιο δε θα μπορούσαμε να πούμε και για τον χώρο αποσκευών, ο οποίος αγγίζει τα μόλις 370 λτ. λόγω των μπαταριών και δημιουργεί ένα σκαλοπάτι που περιορίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα φόρτωσης.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει