6 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το αθόρυβο ηλεκτρικό VW ID.4 με τα 204 άλογα

Διαβάστηκε από 1439 αναγνώστες - 12/7/2021

Και το όνομα αυτού... ID.4! Η Volkswagen δημιούργησε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, διευρύνοντας τη γκάμα μοντέλων της, ξεπέρασε το πρόβλημα της αυτονομίας και επανέρχεται με 204 ίππους δηλώνοντας περήφανα 522 χλμ. αυτονομίας.

Η αρχή έγινε με το ID.3 και η επόμενη κίνηση στο κεφάλαιο «Volkswagen και ηλεκτροκίνηση» δε θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από ένα μοντέλο που θα φέρνει SUV στοιχεία. Κάπως έτσι, γεννήθηκε το ID.4, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που μας συστήθηκε με δυνατό του σημείο την τεράστια αυτονομία. Το μόνο σίγουρο είναι πως δικαιώθηκε, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το VW ID.4 έρχεται με σχεδίαση που... «φωνάζει» μέλλον! Το θηριώδες αμάξωμα των 4,58 μέτρων δανείζεται λεπτομέρειες από το ID.3, αλλά διατηρεί μία καθαρά crossover αισθητική με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πλαστικές επενδύσεις στο κάτω μέρος. Ταυτόχρονα, οι «απαλές» καμπύλες δημιουργούν ένα άκρως αεροδυναμικό σχήμα με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,28 Cd και συνδυάζονται με τα LED φωτιστικά σώματα IQ.Light. Στο σκοτάδι, το γερμανικό μοντέλο φαίνεται ακόμα πιο φουτουριστικό, με τα φωτιστικά σώματα να ενώνονται τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος.Εσωτερικό: Εντυπωσιάζει με τους χώρους
Περνώντας στο εσωτερικό του VW ID.4 συναντήσαμε στοιχεία που προέρχονται από το μικρότερο «αδερφάκι», αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι εμφανές ότι η καμπίνα είναι σημαντικά πιο ευρύχωρη και προσεγμένη. Η έκδοση 1st Max της δοκιμής εξοπλίζεται με μία μεγάλη οθόνη μεγέθους 12 ιντσών στο κέντρο, μέσα από την οποία η ρύθμιση κάθε παραμέτρου (όπως ο κρυφός φωτισμούς) και η συνδεσιμότητα γίνονται πολύ εύκολα. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει μία διακριτική οθόνη με τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ο έλεγχος του ηλεκτροκινητήρα γίνεται από τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της. Από εκεί, επιλέγοντας ο οδηγός το «B» επωφελείται από την μέγιστη ανάκτηση ενέργειας που καθιστά την οδήγηση, κυρίως σε αστικό περιβάλλον, ακόμα πιο εύκολη.

Σε επίπεδο χώρων, το ID.4 θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, αφού η πλατφόρμα MEB επιτρέπει την «έξυπνη» τοποθέτηση των μπαταριών. Αυτό σημαίνει ότι θα βολευτούν ακόμα και πέντε ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος για τις αποσκευές αγγίζει τα 543 λτ. με δεύτερο επίπεδο για την αποθήκευση των καλωδίων. Τέλος δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εντυπωσιακή πανοραμική, γυάλινη οροφή που δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον στους επιβάτες.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »