Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Funky και νεανικό design στο νέο Citroën C3

15/10/2020

Για την άνεση στην οδήγηση συμβάλλουν πρόσθετα βοηθήματα ασφάλειας, δώδεκα στο σύνολο, με νέους σένσορες parking εμπρός και πίσω, keyless entry, αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού (Coffee Break Alert), πίσω κάμερα, Hill Start Αssist, σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL) κ.α. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκουμε δύο ποτηροθήκες, ενώ η απουσία διακοπτών διευκολύνει την τοποθέτηση πρόσθετων αντικειμένων πάνω από αυτές. Εξυπηρετικές είναι και οι θήκες στα εσωτερικά των θυρών, ενώ ευρύχωρο χαρακτηρίζεται και το ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού. Ο χώρος των αποσκευών, έχει όγκο 300 λίτρα, νούμερο διόλου ευκαταφρόνητο για την κατηγορία του, ο οποίος πάντως θα μπορούσε να συνδυαστεί με πιο εύχρηστο και χαμηλότερου ύψους κατώφλι φόρτωσης.
 
Κινητήρας: Βραβευμένος και οικονομικός 
Το C3 της δοκιμής μας εξοπλίζεται με τον 1.5 BlueHdi diesel κινητήρα, απόδοσης 100 ίππων και 250 Nm ροπής, με σύστημα Start & Stop, επιλεκτικό σύστημα κατάλυσης και υγρό εξάτμισης Adblue. Το κιβώτιο έχει 5 σχέσεις με σχετικά μακριά κλιμάκωση, προς όφελος της κατανάλωσης, που εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου και φιλική προς το περιβάλλον εκπομπή ρύπων, αλλά και απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας.
 


Οδηγώντας: Ασφάλεια και άνεση
Η C3 έχει ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, καλή ποιότητα κύλισης προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα άνεσης σε οδηγό και επιβάτες, χάρη στην καλορυθμισμένη ανάρτηση και τα μοναδικά καθίσματα Advanced Comfort. Όταν πιεστεί, στρίβει ουδέτερα, με το ESP να επεμβαίνει όταν χρειάζεται. Η μακρύτερη  κλιμάκωση του κιβωτίου περιορίζει τον θόρυβο στα ταξίδια, αλλά όταν οι στροφές ανεβαίνουν ο θόρυβος από τον κινητήρα κάνει αισθητή την παρουσία του, ίσως λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Το ακριβές τιμόνι και τα αποτελεσματικά φρένα συμπληρώνουν την θετική εικόνα του C3.
 
Συμπέρασμα
Σε μία εποχή που κάθε αγορά στην οποία προβαίνουμε είναι... τριπλοτσεκαρισμένη, το αυτοκίνητο στο οποίο καταλήγουμε πρέπει να είναι μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλής επιλογή. Το ανανεωμένο Citroën C3 είναι προσιτό και προσφέρει λειτουργίες που συναντά κανείς σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης τιμής. Το φρέσκο και ανανεωμένο design, η ασφάλεια και το άνετο ταξίδι δημιουργούν το τρίπτυχο της επιτυχίας που υπόσχεται και εφαρμόζει ο γαλλικός κολοσσός.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει