5 φωτογραφίες »

Fiat Tipo Cross: Για περιπέτεια και εκτός ασφάλτου

Διαβάστηκε από 12851 αναγνώστες - 27/7/2021

Το νέο Fiat Tipo Cross μπαίνει για πρώτη φορά στα «χωράφια» της crossover κατηγορίας αποδεικνύοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε off-road διαδρομές. Δοκιμάζουμε το ιταλικό μοντέλο με τον τρικύλινδρο Firefly των 100 ίππων!

Αντιλαμβανόμενη την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του αγοραστικού κοινού για SUV, ή αν θέλετε των αυτοκινήτων με crossover στοιχεία, η Fiat προχώρησε στο λανσάρισμα μίας νέας έκδοσης αμαξώματος του γνωστού και επιτυχημένου Tipo. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Tipo Cross, το οποίο έρχεται να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό από τη γκάμα της ιταλικής φίρμας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Με την πρώτη ματιά είναι εμφανές ότι το Fiat Tipo Cross διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν ως ένα όχημα που μπορεί να «πατήσει» και εκτός δρόμου. Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες φέρουν προστατευτικές επιφάνειες, ενώ στο κάτω μέρος του αμαξώματος υπάρχουν πλαστικές επενδύσεις. Ταυτόχρονα, η έκδοση Cross έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατ., γεγονός που την καθιστά πιο περιπετειώδες, ενώ στο επάνω μέρος υπάρχουν οι ράγες οροφής. Εννοείται ότι το νέο Tipo Cross διαθέτει κι άλλα νέα στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα LED φωτιστικά σώματα, οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16 ή 17 ιντσών, αλλά και το «φρέσκο» λογότυπο της εταιρείας.Εσωτερικό: Εντυπωσιάζει με τους χώρους του
Περνώντας στο εσωτερικό του νέου Tipo Cross είναι εμφανές ότι η πρακτικότητα ήταν στις πρώτες προτεραιότητες. Οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι αρκετές, ενώ ικανοποιητικοί είναι και οι χώροι, αφού θα φιλοξενηθεί άνετα μία πενταμελής οικογένεια, με τον διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές να αγγίζει τα 440 λτ. Από εκεί και πέρα, στην κεντρική κονσόλα συναντάμε μία τυπική οθόνη αφής μεγέθους 7" (προαιρετικά 10,25") που παρέχει μέσω του συστήματος U-Connect όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Η εξοικείωση έρχεται άμεσα, ενώ δεν απουσιάζει η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές και το σύστημα πλοήγησης. Ασφαλώς υπάρχει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Apple CarPlay/Android Auto και πίσω από το τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους επίσης 7ιντσών. Συνολικά, ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος από τη βασική έκδοση και δύσκολα θα δυσαρεστήσει κάποιον.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »