Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε το νέο Opel Corsa των 100 ίππων

Διαβάστηκε από 39138 αναγνώστες - 11/3/2020

Ένα από τα μακροβιότερα αλλά και πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα της μικρής κατηγορίας απαιτεί την αμέριστη προσοχή μας, και έχει κάθε δικαίωμα. Το 13.6 εκατομμυρίων πωλήσεων Opel Corsa περνάει στην 6η γενιά του και έρχεται να συνεχίσει την άκρως αξιοθαύμαστη πορεία του από το μακρινό 1982, όταν και μας πρωτοσυστήθηκε.

Η ελληνική αγορά είναι μία από τις πιο φιλικές για το Opel Corsa και η αναμονή μας για να πάρουμε στα χέρια μας το νέο μοντέλο, τεράστια. Ήρθε η ώρα λοιπόν να περάσουμε μερικές μέρες πίσω από το φρέσκο τιμόνι του, στην έκδοση GS Line μάλιστα των 100 ίππων. Ας γνωρίσουμε καλύτερα το ολοκαίνουργιο μοντέλο.



Το νέο Opel Corsa, ή αλλιώς F, αποτελεί ένα δημιούργημα που τόσο οι σχεδιαστές, όσο και οι μηχανικοί της εταιρίας, δημιούργησαν από το απόλυτο μηδέν. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως μπορεί η συνεργασία της Opel με την PSA να είναι διάχυτη, όμως το νέο Corsa ξεχειλίζει από γερμανικό DNA και το κάνει με περηφάνια. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP, έχει ελαφρύνει κατά 110 κιλά και έχει μεγαλώσει αρκετά. Είναι κατά 40χλστ. πιο μακρύ, 18 χλστ. φαρδύτερο ενώ έχει χαμηλώσει 48χλστ.. Ο δυναμισμός του μπροστινού μέρους δημιουργείται από τη στενή γρίλια και τα ενισχυμένα νεύρα του καπό, αλλά και τους προβολείς ομίχλης που είναι ενσωματωμένοι στους πλευρικούς αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος τώρα, ξεχωρίζει η αισθητή κλίση του παρμπρίζ, η μικρή αλλά όμορφη αεροτομή, όπως και τα νέας σχεδίασης LED φώτα. Ένα σύνολο που πραγματικά δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την προηγούμενη γενιά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις