Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε το νέο Skoda Kamiq των 150 ίππων

27/2/2020

Η Skoda δείχνει πως πλέον ποντάρει πολλά στην κατηγορία των αστικών crossover και για αυτό ρίχνει το πιο δυνατό της χαρτί. Το νέο Skoda Kamiq έρχεται να πλαισιώσει τα Kodiaq και Karoq, καλύπτοντας με τον πιο δυνατό τρόπο το κενό της φίρμας στα B-SUV. Που διαφέρει λοιπόν; Τι άσσους έχει κρυμμένους, αλλά και τι χαρακτήρα βγάζει στον δρόμο;

Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον 1.500άρη TSI κινητήρα των 150 ίππων, σε συνδυασμό με το αυτόματο DSG κιβώτιο της φίρμας.  Η έκδοση του μοντέλου είναι η πιο πλήρης Style, και η τιμή του συνόλου στα 21.970 ευρώ με αρκετό και ενδιαφέρον εξοπλισμό. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.



Το νέο Skoda Kamiq αγγίζει τα 4.241χλστ. μήκος και πάνω σε αυτόν τον καμβά, οι ιθύνοντες κατάφεραν να αποτυπώσουν μία μοντέρνα εκδοχή της γνωστής σχεδιαστικής φιλοσοφίας Skoda. Αρχικά να αναφέρουμε πως βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που συναντήσαμε πριν λίγους μήνες στο νέο Scala, είναι φανερά υπερυψωμένο και προτάσσει με σιγουριά τα σχεδιαστικά στοιχεία που το συνδέουν με τα «αδέρφια» του, όπως το σχήμα της μπροστινής μάσκας και τον γνώριμο θόλο στο καπό. Στα νέα τώρα, έχουμε ολοκαίνουργια γραμμή στην οροφή, νέα φωτιστικά σύνολα αλλά και αρκετά μυώδες πίσω μέρος. Σχεδιαστικά, δεν αποκαλείται κλασσικό SUVκαθώς συνδέει με ωραίο τρόπο περισσότερο στοιχεία από τις station wagon και hatchback κατηγορίες. Προσφέρεται και με πανοραμική οροφή, ενώ αντί για λογότυπο, φέρει τη πλήρη αναγραφή «SKODA».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις