Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μίνιμαλ αλλά άκρως πρακτικό με πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα και εξαιρετική συναρμογή.

Καθαρές γραμμές και εξαιρετική εργονομία

Διαβάστηκε από 28959 αναγνώστες - 2/1/2021

Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, το νέο Yaris κάνει πράξη την λογική less is more, και φέρνει στην ζωή μία από τις πιο εργονομικές καμπίνες που έχουμε συναντήσει. Λέει όχι στην υπερβολή, και με μοντέρνο design αλλά κυρίως υψηλή ποιότητα κατασκευής, σε κερδίζει αμέσως. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει μία μεγάλη οθόνη αφής η οποία είναι και το κέντρο ελέγχου όλων των συστημάτων, ενώ ο πίνακας οργάνων απαρτίζεται από μία κεντρική ψηφιακή οθόνη και δύο στρογγυλές (αριστερά στροφόμετρο – δεξιά χιλιόμετρα και δείκτες).  Το τιμόνι έχει σωστό μέγεθος και περιέχει όλα τα μπουτόν που θα χρειαστεί ο οδηγός, αποφορτίζοντας την υπόλοιπη καμπίνα, την ώρα που πάνω από τον πίνακα οργάνων υπάρχει μία φάσα πλαστικού που τον καλύπτει και βοηθάει στην ευκρινέστατη απεικόνιση των πληροφοριών του.

Με πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα
Ο σχεδόν μίνιμαλ εσωτερικός διάκοσμος της καμπίνας έχει δώσει μεγάλα περιθώρια για τη δημιουργία πολλών θέσεων μικροαντικειμένων. Τόσο ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού συνοδηγού, όσο μπροστά από τον λεβιέ ταχυτήτων, αλλά και ανάμεσα στην οθόνη αφής και τα χειριστήρια κλιματισμού, μπορείτε να ακουμπήσετε το κινητό σας και ότι άλλο επιθυμείτε. Χωροταξικά λοιπόν, παραμένει ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του (αν και μερικώς μικρότερο από πριν), με μεγάλο εσωτερικό πλάτος και εντυπωσιακό χώρο για τα γόνατα των πίσω. Ο χώρος αποσκευών με τη σειρά του παραμένει στα 286λτ. έχοντας πλέον όμως διπλό πάτωμα. Μοναδική ένσταση το μικρό μέγεθος των πίσω πορτών και η μικρή γωνία ανοίγματος τους, που όμως εν τέλει συνηθίζεται.

Με ανανεωμένη σουίτα συστημάτων ασφαλείας
To νέο Toyota Yaris κάνει την υπέρβαση στην κατηγορία λανσάροντας στοιχεία που συναντάμε σε πιο μεγάλα αυτοκίνητα. Διαθέτει το προηγμένο σύστημα ασφάλειας Toyota Safety Sense στην πιο πρόσφατη μάλιστα εκδοχή του, συμπεριλαμβάνοντας τα συστήματα υποβοήθησης Advanced Driver Αssistance Systems (ΑDAS). Μεταξύ άλλων ενσωματώνει σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, έξυπνο σύστημα προσαρμοζόμενου Cruise Control, αναγνώριση σημάτων Κ.Ο.Κ, σύστημα διατήρησης της λωρίδας, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων, σύστημα που ενισχύει την ροπή του τιμονιού για πιο άμεση και καίρια αποφυγή εμποδίου, καθώς και κεντρικό αερόσακο για την προστασία των εμπρός επιβατών.