Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πιο ευχάριστο και σταθερό από ποτέ

Διαβάστηκε από 28860 αναγνώστες - 2/1/2021

Πολλές μικρές αλλαγές στο νέο Yaris, διαμορφώνουν τον εντυπωσιακό νέο του χαρακτήρα στον δρόμο. Έναν χαρακτήρα που μπορούμε να πούμε πως αγαπήσαμε ακόμα και στις λίγες μέρες που το είχαμε στα χέρια μας. 
Αρχικά, η άνεση που παρέχεται στην καμπίνα έρχεται από τα ξανασχεδιασμένα γόνατα Μακφέρσον εμπρός (τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερη κλίση) αλλά και τη νέα ενίσχυση ανάμεσα στους θόλους των τροχών, η οποία φιλτράρει άψογα τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. 
Από κει και πέρα, τα αρκετά φαρδύτερα μετατρόχια, η ακαμψία της νέα πλατφόρμας αλλά και το κατά 12χλστ. χαμηλότερο κέντρο βάρους του οχήματος, συνθέτουν το πιο σταθερό και σφικτό του σύνολο, το οποίο αναβαθμίζει όλες τις αντιδράσεις του. 
Έτσι, οι κλίσεις είναι σωστά ζυγισμένες, το τιμόνι έχει άριστη και άμεση πληροφόρηση, ενώ τα φρένα με τη σειρά τους θα σας απαλλάξουν από το παραμικρό άγχος, με την εντυπωσιακή τους ανταπόκριση.

Επιλογές κινητήρων και εξοπλισμού. Ο εντυπωσιακότερος βασικός εξοπλισμός
Το νέο Yaris στην βασική του έκδοση διαθέτει έναν 1.000άρη 3κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 72 ίππων, συνδυασμένο με 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Η τιμή του διαμορφώνεται στα 13.770 ευρώ. Αμέσως μετά ακολουθεί η έκδοση δοκιμής μας με τον 1.500άρη των 125 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο στα 15.550 ευρώ, ενώ η αυτόματη εκδοχή του είναι στα 16.830 ευρώ. Τέλος, η υβριδική έκδοση που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο CVT κιβώτιο ξεκινά από τα 17.340 ευρώ.
Οι εκδόσεις στις οποίες έρχεται το νέο Yaris, είναι συνολικά 7 ξεκινώντας από την Active, προχωρώντας στην Style, την Chic και καταλήγοντας στην Premium. Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης διαθέτει μεταξύ άλλων: Σύστημα Πολυμέσων Toyota Touch, Οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών, Λειτουργία ενσωμάτωσης smartphone, Air-condition, Λειτουργία φωνητικών εντολών, Adaptive Cruise Control, Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (LDA), Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας, Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, Ηill Assist Control (HAC), Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες.