5 φωτογραφίες »

Ford Focus Active: Έγινε crossover με περιπετειώδη χαρακτήρα

Διαβάστηκε από 3364 αναγνώστες - 4/8/2021

Το Ford Focus στην έκδοση αμαξώματος Active αποκτά έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα. Στην προκειμένη περίπτωση κάτω από το καπό βρίσκεται η ενδιαφέρουσα περίπτωση του ήπια υβριδικού 3κύλινδρου των 155 ίππων. Οικονομία, επιδόσεις και περιπέτεια... εις σάρκαν μίαν!

FORD : Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την. Advertisement
FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford

Το Ford Focus είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μικρομεσαία της αγοράς, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τις πωλήσεις της εταιρείας. Κάπως έτσι, θα ήταν αδύνατο να μην δεχθεί κι αυτό το μοντέλο τον ήπιο εξηλεκτρισμό που συναντάμε στην υπόλοιπη γκάμα της Ford, όπως το Fiesta ή το Puma. Αυτή τη φορά βρέθηκε στα χέρια μας η εναλλακτική έκδοση αμαξώματος του Focus, αυτή με τον πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα και το αμάξωμα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Ας γνωρίσουμε το Ford Focus Active με τον εξηλεκτρισμένο 1.0 Ecoboost των 155 ίππων.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το πρώτο στοιχείο που παρατηρεί κανείς είναι, όπως αναφέραμε, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Το Focus Active είναι κατά 34 χλστ. ψηλότερο, ώστε να κερδίσει μία επιπλέον άνεση στις χωμάτινες διαδρομές. Το κάτω μέρος του αμαξώματος περιβάλλεται από προστατευτικές ποδιές, ενώ στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17 ιντσών συναντάμε πέλμα ελαστικού μεγαλύτερου μεγέθους από τις απλές εκδόσεις. Επιπλέον στοιχείο που τονίζει τον crossover χαρακτήρα του είναι οι ράγες οροφής.Εσωτερικό: High-tech και ποιοτικό

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι λίγο πολύ γνώριμη, μιας και δεν υπάρχουν αισθητές διαφορές συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Ford Focus. Η ποιότητα των υλικών παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο, με τις περισσότερες επιφάνειες να είναι αρκετά μαλακές στην υφή τους. Πέρα από ποιοτικό, το εσωτερικό διαθέτει και το high-tech στοιχείο, με τον πίνακα οργάνων να είναι πλήρως ψηφιακός και το μέγεθός του να αγγίζει τις 12,3 ίντσες. Μέσω αυτού, ο οδηγός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ από τον περιστροφικό διακόπτη της κεντρικής κονσόλα επιλέγει το προφίλ οδήγησης της αρεσκείας του, αλλάζοντας τα χρώματα των οργάνων. Στο κέντρο υπάρχει η τυπική οθόνη αφής μεγέθους 8 ιντσών SYNC 3, μέσα από την οποία προσφέρονται υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σύστημα πλοήγησης και η εφαρμογή συνδεσιμότητας. Αξιοσημείωτη διαφορά συγκριτικά με τα υπόλοιπα Ford Focus είναι τα διαφοροποιημένα σχέδια των υφασμάτινων επενδύσεων, ενώ οι χώροι κρίνονται ικανοποιητικοί για μία οικογένεια. Για τις αποσκευές, τα 341 λτ. δεν ενθουσιάζουν σαν απόλυτος αριθμός, αλλά το σχήμα είναι αρκετά πρακτικό και θα ικανοποιήσει κάθε ανάγκη.

 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

FORD : Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την. Advertisement
FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford