Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Ηλεκτρικό Fiat 500e με 118 ίππους

1/8/2021

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης, με μακρά ιστορία. Πλέον το Fiat 500, το θρυλικό 500ράκι, έγινε αμιγώς ηλεκτρικό και υπόσχεται έως 320 χλμ. αυτονομίας. Τα καταφέρνει άραγε; Ώρα να το γνωρίσουμε καλύτερα!

Η νέα τάση στον χώρο του αυτοκινήτου ονομάζεται ηλεκτρισμός και το Fiat 500 είναι ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για την «ικανότητά» του να ακολουθεί τις νέες τάσης χωρίς να απαγκιστρώνεται από τις ρίζες του. Υποδεχόμαστε, λοιπόν, την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μικρού, φινετσάτου μοντέλου της ιταλικής φίρμας. Το Fiat 500e, όπως ονομάζεται η ηλεκτρική έκδοση, έρχεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος, την hatchback, την cabrio και την 3+1, με τις επιπλέον δύο πόρτες. Η πρώτη μας επαφή με το ηλεκτρικό Fiat 500 έγινε στην έκδοση hatchback με την ισχυρή εκδοχή του ηλεκτροκινητήρα των 118 ίππων.

Kοινοποίησε το »


Εξωτερικά, το νέο Fiat 500e καταφέρνει με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο να συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με το κλασικό στοιχείο. Επικρατούν κυκλικά σχήματα, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φωτιστικά σώματα, και οι καμπύλες είναι «απαλές», χωρίς έντονα νεύρα. Μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που «αποκαλύπτουν» ότι πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση, όπως το διαφοροποιημένο λογότυπο στο πίσω μέρος του αμαξώματος και οι ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος, με το μήκος να «κερδίζει» 2 εκ. και να φτάνει στα 3.632 χλστ.



Εσωτερικό: Μοντέρνο και ξεχωριστό
Ομοίως και στο εσωτερικό του μικρού αυτοκινήτου πόλης, το κλίμα είναι παρόμοιο με αυτό των συμβατικών εκδόσεων. Στη συγκεκριμένη έκδοση, ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 10,25 ιντσών, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει συστήματα συνδεσιμότητας Android Auto/Apple CarPlay, αλλά και την εφαρμογή πλοήγησης. Πίσω από το ξεχωριστό τιμόνι συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την αυτονομία και το επίπεδο φόρτισης. Ασφαλώς από ένα Fiat 500 δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν κάποιες «πινελιές» που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα της πόρτας με το κουμπί, αλλά στην έκδοση της δοκιμής το πιο εντυπωσιακό στοιχείο δεν είναι άλλο από την πανοραμική ηλιοροφή. Αναμφισβήτητα οι χώροι δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του Fiat 500, βέβαια στη σύγχρονη εκδοχή του θα μετακινηθούν με άνεση τέσσερις επιβάτες, αν και η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα είναι σχετικά δύσκολη. Περιορισμένος είναι και ο χώρος των αποσκευών, όπου ο συνολικός όγκος για τις αποσκευές αγγίζει τα 185 λτ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις