5 φωτογραφίες »

Citroen C5 Aircross PHEV: Υβριδικό, άνετο και με 225 ίππους

Διαβάστηκε από 8765 αναγνώστες - 27/8/2021

Από την κατηγορία των μεγάλων SUV επέλεξε η Citroen να ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Κάπως έτσι, το C5 Aircross απέκτησε ηλεκτροκινητήρα, 225 ίππους, αλλά και 55 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας. Ας γνωρίσουμε καλύτερα το C-SUV με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών!

Ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης, η Citroen προχώρησε στο λανσάρισμα του πρώτου της μοντέλου που μπαίνει στην πρίζα. Ο λόγος για το Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid, το οποίο εντυπωσιάζει με τη σχεδίαση και τη δύναμή του, ενώ πλέον μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά. Η εν λόγω έκδοση βρέθηκε στα χέρια μας και έφτασε η στιγμή να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις που μας άφησε.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Λίγες έως ελάχιστες είναι οι διαφορές που θα συναντήσει κανείς εξωτερικά στο συγκεκριμένο C5 Aircross, με την πιο εμφανή να είναι το μπλε περίγραμμα στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα και στα πλευρικά «airbumps». Ασφαλώς δεν απουσιάζει το σχετικό λογότυπο, αλλά και η δεύτερη θύρα για την φόρτιση της μπαταρίας. Κατά τα άλλα, το μεγάλο SUV της γαλλικής φίρμας παραμένει μυώδες, με τα εντυπωσιακά led φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος να δίνουν έναν φουτουριστικό τόνο, ενώ η διχρωμία με την μαύρη οροφή και τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου προσδίδει έναν πιο «επιθετικό» χαρακτήραΕσωτερικό: Ευρύχωρο και ποιοτικό
Η καμπίνα του υβριδικού Citroen C5 Aircross διακρίνεται για την ευρυχωρία και την καλή ποιότητα των υλικών. Η συναρμολόγηση είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και τα ηλεκτρικά - θερμαινόμενα καθίσματα ιδιαίτερα αναπαυτικά. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 8 ιντσών, μέσα από την οποία ελέγχονται πολλά συστήματα, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του υβριδικού συστήματος, ο διζωνικός κλιματισμός και η πλοήγηση. Εννοείται ότι υπάρχει δυνατότητα συνδεσιμότητας με το κινητό τηλέφωνο (υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση), ενώ η κάμερα οπισθοπορείας φέρει δυναμικές γραμμές που διευκολύνουν τη διαδικασία στάθμευσης. Πίσω από το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι συναντάμε δύο άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, το πρώτο είναι τα paddles για πιο «συμμετοχική» οδήγηση και το δεύτερο ο ευανάγνωστος ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών. Μέσω αυτού, ο οδηγός λαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα οδήγησης, ενώ ανάλογα με το προφίλ απεικόνισης που θα επιλέξει μπορεί να εμφανιστούν και άλλα δεδομένα, όπως για παράδειγμα ο χάρτης του συστήματος πλοήγησης.

Οι χώροι που προσφέρει το Citroen C5 Aircross είναι αντάξιοι της κατηγορίας στην οποία ανήκει και δε θα δυσκολευτούν να μετακινηθούν ακόμα και πέντε ενήλικες επιβάτες. Οι θέσεις για μικροαντικείμενα είναι αρκετές μέσα στην καμπίνα, ενώ σημαντική ευκολία προσφέρουν τα συρόμενα καθίσματα, τα οποία μεταβάλλουν τον όγκο του χώρου αποσκευών από τα 460 έως τα 600 λίτρα. Βέβαια, μία μικρή μείωση του χώρου (-120 λτ.) είναι υπαρκτή λόγο της τοποθέτησης της μπαταρίας.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »