Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Με 109 ίππους και μόλις 5,2 λτ./100 χλμ.

12/8/2021

Με το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα που τροφοδοτεί το νέο Honda Jazz Crosstar, οι Ιάπωνες δίνουν έμφαση τόσο στη μείωση της κατανάλωσης, όσο και στις επιδόσεις. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος χωρητικότητας 1.498 κ.εκ., ο οποίος τροφοδοτείται από σύστημα βενζίνης άμεσου ψεκασμού. Σε συνδυασμό με την ύπαρξη του ηλεκτροκινητήρα, η συνδυαστική ισχύς φτάνει στους 109 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής στην εντυπωσιακή τιμή των 253 Nm. Εννοείται ότι η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου ταχυτήτων μίας σχέσης και τα τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (engine drive, hybrid drive και πλήρως ηλεκτρικό EV drive) επιλέγονται αυτόματα σύμφωνα με τις ανάγκες και το φορτίο. Στην πράξη, οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές αφού το αμάξωμα των 1.253 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 9,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 173 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, το υβριδικό σύστημα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην κατανάλωση, με την επίσημη αντιπροσωπεία να ανακοινώνει 4,5 λτ./100 χλμ., τιμή που στη διάρκεια της δοκιμής είδαμε πως είναι άκρως ρεαλιστική, με τη μέση κατανάλωση να διαμορφώνεται εν τέλει στα 5,3 λτ./100 χλμ.

Kοινοποίησε το »


Στο δρόμο: Κάτι ανάμεσα σε supermini και SUV
Πίσω από το τιμόνι του νέου Honda Jazz Crosstar δύσκολα θα καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που διαφέρει από την «απλή» έκδοση. Βέβαια, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος απορροφά με ακόμα μεγαλύτερη άνεση τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ καθιστά το πέρασμα από έναν ήπιο χωματόδρομο πιο εφικτό. Η κορυφαία ορατότητα εξασφαλίζει άνετες μετακινήσεις στην πόλη, ενώ σε πιο «σφικτές» διαδρομές γίνεται αντιληπτό το αυξημένο κέντρο μάζας και η κόπωση των φρένων κάτω από αυξημένη καταπόνηση. 



Η τιμή του Honda Jazz Crosstar ξεκινά από τα 28.900 ευρώ στη χώρα μας και συνοδεύεται αποκλειστικά από το αυτόματο eCVT, ενώ οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα μόλις 110 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα τα τέλη κυκλοφορίας να είναι μηδενικά.

Συμπέρασμα
Το νέο Honda Jazz Crosstar ενθουσιάζει με την τεχνολογία του και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία επιλογή που μόνο «value for money» δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αναμφισβήτητα ένα εναλλακτικό crossover πόλης με αμφιλεγόμενη εμπορική πορεία!

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »