Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Jeep Compass 190PS: Με κατανάλωση κάτω από 3 λίτρα/100 χλμ

Διαβάστηκε από 29205 αναγνώστες - 4/8/2021

Το Jeep Compass απέκτησε υβριδική τεχνολογία και έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις από τους 190 ίππους, αλλά και οικονομία με έως 50 αμιγώς ηλεκτρικά χλμ. Όλα αυτά χωρίς να χάνει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.

Τα Plug-In υβριδικά είναι αναμφισβήτητα η νέα τάση και η Jeep φαίνεται να την ακολουθεί πιστά προσφέροντας ήδη τα πρώτα της μοντέλα που μπαίνουν στην πρίζα. Αυτή τη στιγμή τέτοιες εκδόσεις διατίθενται για τα δημοφιλή Renegade και Compass, ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι είναι θέμα χρόνου η έλευση παρόμοιας έκδοσης και για το σκληροτράχηλο Wrangler. Αυτή τη φορά δοκιμάζουμε το «μικρότερο» Jeep Compass 4xe με τους 190 ίππους (υπάρχει και έκδοση με 240) και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Με μία γρήγορη ματιά θα διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ως προς την εμφάνιση του υβριδικού μοντέλου, αφού διαφέρει ελάχιστα από τις συμβατικές εκδόσεις. Μοναδικά στοιχεία που μαρτυρούν ότι μπαίνει στην πρίζα είναι η δεύτερη υποδοχή, πέρα από αυτή του καυσίμου, αλλά και το λογότυπο «4xe» που παραπέμπει σε τετρακίνητο μοντέλο με ηλεκτροκινητήρα. Κατά τα άλλα, η σχεδιαστική φιλοσοφία παραμένει ως έχει, με την κλασσική μάσκα στο εμπρός τμήμα, τις πλαστικές ποδιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος, τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19 ιντσών (18" στην έκδοση Limited) και τα στάνταρ φιμέ πίσω κρύσταλλα.



Εσωτερικό: Ποιότητα σε υψηλό επίπεδο
Περνώντας στο εσωτερικό του υβριδικού Jeep Compass, είναι εμφανής η προσπάθεια της εταιρείας να διατηρήσει την ποιότητα σε υψηλό επίπεδο. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται η ευανάγνωστη οθόνη αφής μεγέθους 8,4 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκονται «φυσικά» κουμπιά για τη ρύθμιση του κλιματισμού, αλλά και ένας περιστροφικός διακόπτης μέσα από τον οποίο ο οδηγός επιλέγει το πρόγραμμα οδήγησης (Auto, Sport, Snow και Mud. Οι πλαστικές επενδύσεις είναι μαλακές στις περισσότερες επιφάνειες και η συναρμογή τους δείχνει άκρως ικανοποιητική. Ακριβώς πίσω από το τιμόνι συναντάμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων που ενημερώνει τον οδηγό και απεικονίζει την κατάσταση φόρτισης - παροχής ενέργειας του υβριδικού συστήματος. Περνάμε στους χώρους, με τα δερμάτινα καθίσματα να είναι ιδιαίτερα αναπαυτικά και σε θέση να μεταφέρουν με κάθε άνεση μία πενταμελής οικογένεια. Λόγω της ύπαρξης μπαταρίας, ο χώρος αποσκευών έχει μειωθεί κατά μόλις 18 λτ., φτάνοντας έτσι στα 420, τα οποία θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες των επιβατών σε ένα ταξίδι.

 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε