Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κινητήρας: 190 ίπποι και 1,9 λτ./100 χλμ

Διαβάστηκε από 10481 αναγνώστες - 18/8/2021

Όπως κάθε plug-in υβριδικό μοντέλο, έτσι και το Jeep Renegade 4xe συνδυάζει την ισχύ θερμικού μοτέρ και ηλεκτρικού, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λτ., ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και 270 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα, ο οποίος λειτουργεί και ως γεννήτρια (με δύο επίπεδα ανάκτησης), αλλά και με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Έτσι, η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 190 ίππους. Η κίνηση από το θερμικό μοτέρ και τον εμπρόσθιο ηλεκτροκινητήρα περνά στον εμπρός άξονα, ενώ την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αναλαμβάνει το ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων που βρίσκεται στον πίσω άξονα (e-axle). Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ επιλέγοντας το «Sport Mode» τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 7,5 δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 182 χλμ./ώρα και η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει κατανάλωση 1,9 λτ. για τα πρώτα 100 χλμ., όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Η συγκεκριμένη τιμή είναι πολύ κοντά στην πραγματική, μιας και κατά τη διάρκεια της δοκιμής είδαμε την κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 3 λτ./100 χλμ. Η μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh μπορεί να κινήσει το Jeep Renegade 4xe αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χλμ.

Kοινοποίησε το »




Στον δρόμο: Με έμφαση στην άνεση
Το plug-in υβριδικό Jeep Renegade καταφέρνει να συνδυάζει άριστα το «off road» στοιχείο με τον πολιτισμένο χαρακτήρα. Η ορατότητα είναι άριστη, ενώ η ανάρτηση θα σας κάνει να αδιαφορείτε για την ποιότητα του οδοστρώματος και θα ανταπεξέλθει άνετα σε κακοτράχαλες διαδρομές. Μοναδικό στοιχείο που χρήζει αναφοράς είναι το σύστημα ABS, το οποίο επεμβαίνει πολύ νωρίτερα από το επιθυμητό, παρ όλα αυτά τα φρένα είναι ισχυρά και επιβραδύνουν υποδειγματικά το αμάξωμα των 1.770 κιλών. Οι επιδόσεις με τη συνδυαστική λειτουργία των κινητήρων είναι εντυπωσιακές, ενώ στις καθημερινές μετακινήσεις το plug-in υβριδικό Jeep Renegade έχει μηδενικές απαιτήσεις σε καύσιμο. Η μπαταρία φορτίζει σε συμβατική πρίζα σε περίπου 4 ώρες, ενώ σε WallBox η διαδικασία ολοκληρώνεται σε περίπου 120 λεπτά.

Η τιμή του plug-in υβριδικού Jeep Renegade των 190 ίππων ξεκινά από τα 42.177 ευρώ στην έκδοση «Limited», ενώ διατίθεται σε δύο επιπλέον εκδόσεις, τις «S» και «TRAILHAWK» των 240 ίππων, με κόστος απόκτησης 44.877 και 48.501 ευρώ αντίστοιχα. Ασφαλώς, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, μιας και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα μόλις 44 γρ./χλμ.

Συμπέρασμα
Το νέο Jeep Renegade παραμένει ένας γνήσιος συνεχιστής της μακράς παράδοσης της αμερικανικής φίρμας. Στην plug-in υβριδική του έκδοση ελαχιστοποιεί τα έξοδα μετακίνησης και εντυπωσιάζει με την ισχύ του. Ένα όχημα ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και «off road» εξορμήσεις.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »