Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Suzuki Swift Sport: Υβριδικό με 129 ίππους και αθλητικές επιδόσεις
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Suzuki Swift Sport: Υβριδικό με 129 ίππους και αθλητικές επιδόσεις

Διαβάστηκε από 7878 αναγνώστες - 16/12/2021

Το Suzuki Swift Sport ανανεώθηκε, απέκτησε υβριδική τεχνολογία και επέστρεψε πιο σύγχρονο από ποτέ, χωρίς να υστερεί σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά

Το γνωρίσαμε στα πρώτα του χρόνια ως ατμοσφαιρικό. Στη νέα του γενιά, δεν είναι απλά υπερτροφοδοτούμενο, αλλά και ήπια υβριδικό. Το ανανεωμένο Suzuki Swift Sport, ακολουθώντας την τάση των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας, απέκτησε πλέον ήπια υβριδική τεχνολογία 48V και επανήλθε. Εννοείται πως παραμένει πιστό στη φιλοσοφία που το ακολουθεί εδώ και τόσες δεκαετίες, μόνο που αυτή τη φορά κατάφερε να γίνει και πιο οικονομικό ως προς την κατανάλωση χωρίς να στερείται δύναμης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Με την πρώτη ματιά, η εξωτερική εμφάνιση του υβριδικού Suzuki Swift Sport μαρτυρά ότι πρόκειται για κάτι το ειδικό. Στο εμπρός μέρος συναντάμε μία επιθετική όψη, ενώ το «carbon look» body kit στο κάτω μέρος υπενθυμίζει ότι πρόκειται για την ισχυρότερη έκδοση που ιαπωνικού supermini. Στο πλαϊνό τμήμα, την παράσταση κλέβουν οι εντυπωσιακές ζάντες 17 ιντσών, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο σκληροπυρηνικό πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Εκεί θα συναντήσει κανείς τις δύο μονές απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες πλαισιώνονται από τον διαχύτη, αλλά και την αεροτομή στο επάνω μέρος. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου της δοκιμής, η διχρωμία που δημιουργεί η μαύρη οροφή έρχεται να απογειώσει την εμφάνιση του Swift Sport.



Εσωτερικό: Με σπορ «πινελιές»
Το ίδιο μοτίβο συναντάμε και στην καμπίνα του Suzuki Swift Sport, με τις κόκκινες λεπτομέρειες να τονίζουν τον χαρακτήρα του μοντέλου. Τα καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα εντυπωσιάζουν, τόσο με τη σχεδίασή τους, όσο και με την πλευρική στήριξη που παρέχουν. Πίσω από το τριάκτινο τιμόνι με τις κόκκινες ραφές βρίσκεται ένα ευανάγνωστος πίνακας οργάνων, στο κέντρο του οποίου υπάρχει μία οθόνη που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει η γνωστή ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 7 ιντσών που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Η εξοικείωση μαζί της έρχεται γρήγορα, ενώ περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας και συνδεσιμότητα Smartphone Linkage. Τα πλαστικά μπορεί να μην ενθουσιάζουν στην υφή τους, αλλά η συναρμογή είναι εξαιρετική. Ασφαλώς δε λείπουν και οι υπόλοιπες σπορ πινελιές, όπως για παράδειγμα τα αλουμινένια πεντάλ. Οι χώροι κρίνονται ικανοποιητικοί για την κατηγορία και θα φιλοξενήσουν άνετα τέσσερις επιβάτες, ενώ για τις αποσκευές επαρκούν τα 265 λτ.

Κινητήρας: Έχασε 11 ίππους, αλλά παραμένει ικανός
Κάτω από το καπό του νέου Suzuki Swift Sport βρίσκεται πλέον ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET χωρητικότητας 1,4 λτ. και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 129 ίππους, συνεπώς «χάθηκαν» 11 ίπποι σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, αλλά ο κινητήρας κέρδισε σε ροπή, με τα 235 Nm να έρχονται από τις 2.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, η κατανάλωση αγγίζει τα 4,7 λτ./100 χλμ. σε μεικτό κύκλο, ενώ κατά τη διάρκεια της δοκιμής η μέση τιμή κυμάνθηκε στα 6,2 λτ./100 χλμ. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 9,1 δευτερολέπτων για το αμάξωμα που ξεπερνά οριακά τα 1.000 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Στο δρόμο: Γνήσιο Swift Sport

Στο δρόμο: Γνήσιο Swift Sport

Το υβριδικό πλέον Suzuki Swift Sport παραμένει εξαιρετικό στο δρόμο, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη γενιά. Η θέση οδήγησης είναι ικανοποιητική και η πλευρική στήριξη που προσφέρουν τα καθίσματα είναι κάτι παραπάνω από επαρκής. Ο κινητήρας δε στερείται δύναμης ανεξαρτήτως στροφών λειτουργίας, ενώ ο επιλογέας έξι σχέσεων ικανοποιεί με την αίσθηση του. Η ανάρτηση ενδεχομένως να χαρακτηριστεί «σφικτή» από πολλούς. Ωστόσο καταφέρνει να εξαλείφει τις όποιες κλίσεις στο αμάξωμα, ενώ ακόμα και στην πόλη δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί κουραστική. Κάπως έτσι, το Suzuki Swift Sport καταφέρνει να γίνεται διασκεδαστικό όταν το θελήσει ο οδηγός, αλλά και αρκετά αποτελεσματικό όταν το απαιτούν οι συνθήκες, με τα φρένα να δείχνουν ακούραστα ακόμα και όταν υποβάλλονται σε σκληρή δοκιμασία.

H τιμή εκκίνησης του Suzuki Swift Sport είναι οι 21.130¤



Συμπέρασμα
Το νέο Suzuki Swift Sport διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία του παρελθόντος που το έκαναν να κερδίσει φανατικό κοινό. Ταυτόχρονα, η προσθήκη της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας μείωσε σημαντικά την κατανάλωση αλλά και τους ρύπους, χωρίς να του στερεί τις καλές επιδόσεις. Κάπως έτσι, συμπεραίνουμε ότι εξακολουθεί να αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για τους πιο ανήσυχους οδηγούς, ενώ δεν απουσιάζουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, όπως η αποφυγή πέδησης, αλλά και το σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε