Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW 420i Grand Coupe: Πολυτέλεια και coupe αισθητική με 184 ίππους
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW 420i Grand Coupe: Πολυτέλεια και coupe αισθητική με 184 ίππους

6/5/2022

Με νέα μάσκα, μεγαλύτερες διαστάσεις, καινούργιες τεχνολογίες, απαράμιλλο στιλ και την ποιότητα που διακρίνει την εταιρία, η νέα BMW 420i Grand Coupe μας δείχνει ότι τα τετραθέσια sedan είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν ακόμα και στις πιο «αδύναμες» εκδόσεις!

BMW 420i Grand Coupe: Με τη μάσκα που διχάζει

Είναι ωραίο να έχεις μπροστά σου ένα «είδος προς εξαφάνιση» και να το χαζεύεις, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιέσαι γιατί του έχει γυρίσει την πλάτη η αυτοκινητοβιομηχανία. Βλέπεις ότι τα τετραθέσια coupe sedan με βενζινοκινητήρα τείνουν να γίνουν πιο δυσεύρετα κι από τετράφυλλο τριφύλλι. Ευτυχώς η ΒMW μένει πιστή σε κάποιες αξίες της και συνεχίζει να μας προσφέρει τα συγκεκριμένα αμαξώματα, με την οδηγική αίγλη που τα καλύπτει να μένει ανέγγιχτη στο χρόνο. Η 420i Grand Coupe είναι ένα τέτοιο μοντέλο και η οδήγηση της είναι μια mini εμπειρία, ακόμα και στην πιο αδύναμη έκδοση της με το 2λιτρο turbo κινητήρα των 184 ίππων.
 

Σχεδίαση: Ξεχωρίζει η νέα μάσκα, coupe αισθητική που ελκύει για το BMW 420i

Οι αυξημένες διαστάσεις του μοντέλου σε σχέση με το προκάτοχο του είναι εμφανείς από την πρώτη επαφή δημιουργώντας μια πιο πληθωρική εικόνα, η οποία όμως δεν χάνει την κομψότητα της. Αυτό οφείλεται στις «καθαρές» γραμμές που τρέχουν το αμάξωμα, δημιουργώντας μια coupe αισθητική που συναντάμε σε όλη τη γκάμα της σειράς 4, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να είναι 0,26 Cd. Την παράσταση κλέβει για ακόμα μια φορά η νέα μάσκα, με τα «νεφρά» να έχουν μεγαλώσει αρκετά και να αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης για πολλούς φίλους της βαυαρικής εταιρίας. Πάντως όσο περνάει ο καιρός και τη βλέπουμε όλο και πιο συχνά, σχηματίζουμε θετική άποψη για τη συγκεκριμένη αλλαγή. Τα στενά φωτιστικά σώματα κι οι υπερμεγέθεις αεραγωγοί της έκδοσης Μ Sport στον εμπρός προφυλακτήρα τονίζουν τον επιβλητικό χαρακτήρα του μοντέλου, δένοντας υποδειγματικά με την κυψελοειδή σχεδίαση της μάσκας και δημιουργώντας έναν εμπρός πρόβολο που δύσκολα ξεχνάς.



Η έλλειψη πλαισίων από τις πόρτες είναι σήμα κατατεθέν της Grand Coupe, με την κεκλιμένη οροφή να στέλνει ομαλά το μάτι στο πίσω μέρος. Εκεί συναντάμε τα ιδιαίτερα φώτα LED, ενώ η πάνω γραμμή της πόρτας του πορτμπαγκάζ σχηματίζει μια μικρή αεροτομή που ενισχύει το δυναμισμό του μοντέλου. To αυτοκίνητο της δοκιμής μας πατούσε πάνω σε 19άρες ζάντες με τις Μ πινελιές να ενισχύουν την σπορτίφ εικόνα της 420i.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε