Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε BMW i3s 184 PS

13/7/2020

Δοκιμάζουμε την γρήγορη και αθλητική έκδοση i3s η οποία έρχεται στα 45.050 ευρώ και μπορεί να συνδυαστεί με κρατική επιχορήγηση αγοράς ηλεκτρικού μοντέλου έως και 5.000 ευρώ. Ας δούμε τις καινοτομίες που φέρνει, τις διαφορές από την απλή έκδοση αλλά και τα εντυπωσιακά νούμερα επιδόσεων που τη συνοδεύουν.

Το i3 ηλεκτρικό μοντέλο της BMW αποτελεί ένα έργο σε συνεχή εξέλιξη, καθώς οι υπεύθυνοι της εταιρίας δεν σταματούν να το εξελίσσουν από την πρώτη παρουσίαση του το 2013. Πλέον στην καλύτερη εκδοχή του, μας συστήνει την άκρως σπορτίφ πλευρά του ονόματι i3s, που εκτός από μεγαλύτερη αυτονομία, αποκτά και 184 άλογα για να στα δώσει πραγματικά όλα.


Εμφάνιση – σχεδίαση: Φουτουριστική με σπορ στοιχεία και 20άρα ζάντα
Η i3 αποτελεί ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και αυτό φαίνεται τόσο στο οδηγικό της DNA όσο και στην εμφάνιση της. Άκρως φουτουριστική λοιπόν χρησιμοποιεί την αντίθεση άσπρο – μαύρο για να τονίσει τις λεπτομέρειες της, διαθέτει αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός, ενώ πίσω, είναι μέρος του σώματος. Από την απλή έκδοση είναι λίγο πιο μικρή σε συνολικό μήκος, 16χλστ. πιο φαρδιά αλλά και κατά 8χλστ. πιο χαμηλή λόγω της νέας ανάρτησης. Με τα μαύρα φρύδια στους θόλους των τροχών, και τον κλωβό των επιβατών από ανθρακόνημα σου ξυπνάει αρκετά σπορ ένστικτα, ενώ να σας πούμε πως είναι από τα αυτοκίνητα που τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή των περαστικών κατά την διάρκεια της φωτογράφησης μας. Τέλος, τις νυχτερινές ώρες, με το ξεκλείδωμα της, η καμπίνας λούζεται με ένα εντυπωσιακό απαλό μωβ ambient φωτισμό που σε μεταφέρει στο 2030.
 


Εσωτερικό: Premium, λιτό και πραγματικά άνετο
Εάν το εξωτερικό μπορεί να χαρακτηριστεί φουτουριστικό, τότε το εσωτερικό μοιάζει με καθαρόαιμο concept που πήρε σάρκα και οστά. Αν και μίνιμαλ, οι ποιοτικές ανοιχτόχρωμες επενδύσεις στα άκρως ποιοτικά υλικά και οι 2 οθόνες σε κερδίζουν αστραπιαία. Νιώθεις αυτόματα άνετα και απολαμβάνεις από την μία τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, από την άλλη την ευρυχωρία αλλά και την έκδηλη φωτεινότητα. Ένα ευχάριστο περιβάλλον με μεγάλο τιμόνι, και μία οθόνη να απαρτίζει τον πίνακα οργάνων που σου γνωστοποιεί την ταχύτητα αλλά και την κατάσταση της μπαταρίας. Από την άλλη, μία δεύτερη μεγάλη οθόνη αφής 10.25 ιντσών με τρομερή ευκρίνεια είναι το κέντρο ελέγχου για όλα τα συστήματα, ενώ μπορεί να χειριστεί και από τον περιστροφικό διακόπτη ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.
 

 
Χώροι: Καλή ευρυχωρία και ανάποδες πίσω πόρτες
Η καμπίνα της BMW i3s είναι αρκετά απλόχερη, όχι μόνο για τους εμπρός, αλλά και για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να μπουν, αφού πρώτα ανοίξουν τις ανάποδες πίσω πόρτες. Παράλληλα, αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα θα βολέψουν, όπως και ο μεγάλος χώρος κάτω από το ταμπλό. Από την άλλη, ο χώρος αποσκευών μετριέται στα 260λτ. ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανέρχεται στα 1.100λτ.

 
Τεχνικά   Χαρακτηριστικά BMW i3s 184 PS
   
Κινητήρας Ηλεκτροκινητήρας
Ισχύς (ίπποι) 184
Ροπή (Nm) 270
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση αυτόματο/πίσω
Start/Stop NAI
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 6.9
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 160
Αυτονομία 330χλμ.
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 0
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 260
Τιμή έκδοσης 45.050

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις