Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW iX xDrive40: SUV λιμουζίνα που γουστάρει στροφές!
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW iX xDrive40: SUV λιμουζίνα που γουστάρει στροφές!

1/12/2022

Η BMW iX xDrive40 είναι η παρακαταθήκη της εταιρίας για τα μελλοντικά της μοντέλα. Πολυτελές, πρακτικό, αμιγώς ηλεκτρικό και χωρίς να χάνει το DNA του παρελθόντος, το νέο Βαυαρικό SUV ανοίγει τους ορίζοντες σε μια νέα εποχή που είναι ήδη εδώ.

Από την αρχή της δημιουργίας της, η BMW έχει παρουσιάσει μοντέλα ορόσημα που έθεσαν τα στάνταρ μιας ολόκληρης εποχής και έκαναν τους περισσότερες ανταγωνιστές να την αντιγράφουν. Πάντα πιστή στις βασικές της αρχές, που σαν επίκεντρο έχουν τον οδηγό και την απόλαυση του, πέρασε στην ηλεκτροκίνηση όπου ήδη μας έχει «χαρίσει» αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν. Μπορεί η αμιγώς ηλεκτρική iX3 και η i4 να μας έδειξαν τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής, αλλά η iX πραγματικά μας πρόσφερε ένα εντυπωσιακό σύνολο που δύσκολα το ξεχνάς.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επιβλητική, σύγχρονη και δυναμική η BMW iX

Η BMW iX xDrive40 δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί, με την πλατφόρμα CLAR να αποτελεί τη βάση του μοντέλου. Επιθετικό, επιβλητικό κι ταυτόχρονα φρέσκο, το SUV ξεχωρίζει από την αρχή, με τις διαστάσεις να ακουμπάνε τα 4,95 μ. μήκος, τα 1,96 μ. πλάτος και το 1,69 ύψος. Παρά τα θηριώδη νούμερα, οι σχεδιαστές κατάφεραν με τις γραμμές που τρέχουν το αμάξωμα, τα «παιχνιδιάρικα» λεπτά φωτιστικά σώματα και τη μάσκα με τις τεράστιες καρδιές, που ακόμα προκαλούν διαφωνίες για την ομορφιά τους, να κάνουν τη iX xDrive40 ένα μοντέρνο αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις τάσεις του σήμερα.



Ταυτόχρονα κράτησαν τον αεροδυναμικό συντελεστή στα 0,25 Cd, που έχει θετικό αντίκτυπο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπου ο θόρυβος είναι σχεδόν μηδενικός. Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 20,2 εκατοστά, δίνοντας της τη δυνατότητα για να κινηθεί και σε πιο κακοτράχαλες διαδρομές, αλλά η έλλειψη περιμετρικών πλαστικών και τα ασφάλτινα ελαστικά ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι το δυνατό της στοιχείο οι «χωμάτινες» περιπέτειες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε