Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε Mitsubishi Space Star 1.2 CVT 80 PS

11/9/2020

Το αγαπημένο παιδί της πόλης Space Star, ανανεώνεται και μας παρουσιάζεται ακόμα πιο μοντέρνο, τεχνολογικά αναβαθμισμένο και μοναδικά ευέλικτο. Μία λαχταριστή πρόταση ανάμεσα σε μίνι και μικρή κατηγορία που κυριολεκτικά σου λύνει τα χέρια.

Το νέο Space Star προσφέρεται με τον 1.000άρη των 71 ίππων (τιμή 10.640 ευρώ), των 1.200άρη 80 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο (τιμή 13.250 ευρώ) και με αυτόματο CVT κιβώτιο όπως αυτό της δοκιμής μας, με τη τιμή να αγγίζει τα 14.250 ευρώ. Ας το ανακαλύψουμε.
 
Εμφάνιση – σχεδίαση: Λιλιπούτειο έργο τέχνης
Το νέο Space Star είναι εντυπωσιακά πιο μοντέρνο και είναι σε θέση να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, καθώς καταφέρνει να φέρει στα μικρότερα «κυβικά» του, την δυναμική σχεδίαση της Mitsubishi. Παρά το μήκος μόλις 3.845χλστ. εκπέμπει μοντερνισμό με κύριο αρωγό την σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield και την πλήρως ανασχεδιασμένη πρόσοψη. Προφυλακτήρας και μάσκα «παίζουν» με το μάτι, δημιουργώντας ένα Χ, ενώ οι λεπτομέρειες σε φτερά και φώτα, υπογράφουν την έκδηλη δυναμικότητα του. Στο πίσω μέρος, η αεροτομή, όχι μόνο τονίζει το φάρδος του αμαξώματος, αλλά παίζει σπουδαίο ρόλο στην κορυφαία δυναμική των Cd: 07.


 
Εσωτερικό – χώροι: Άνετο για 4 με οθόνη αφής 7 ιντσών
Η καμπίνα του Space Star αναβαθμίστηκε και εκμοντερνίστηκε, ακολουθώντας και τις εξωτερικές αλλαγές. Αρχικά, τα σκληρά πλαστικά δεν θα σας αγχώσουν στιγμή, χάρη στην άψογη συναρμογή τους. Από τη σκοπιά της ψυχαγωγίας συναντάμε μία μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Smartphone-linked Display Audio η οποία είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και με καθαρή εικόνα (στην οποία απεικονίζεται και η κάμερα οπισθοπορείας). Χωρίς πολλά μπουτόν το τιμόνι, έχει ιδανική διάμετρο, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός. Εξίσου τίμιο αποδεικνύεται και στον τομέα των χώρων, όπου πίσω θα φιλοξενήσει με άνεση 2 ενήλικες, όσο ο χώρος αποσκευών που μετριέται στα 235 λτ., μπορεί να αγγίξει έως και τα 912 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.


 
Με πλούσιο εξοπλισμό
Το μοντέλο δοκιμής μας, με τον 1.200άρη κινητήρα και το αυτόματο CVT κιβώτιο, κοστίζει 14.250 ευρώ, με τον εξοπλισμό να δικαιολογεί πλήρως αυτή τη τιμή. Μεταξύ άλλων διαθέτει, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, Active Stability Control [ASC] με Traction Control [TCL], ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, αυτόματο κλιματισμό, φώτα και υαλοκαθαριστήρες, οθόνη 7`` για το σύστημα πολυμέσων, cruise control και ζάντες αλουμινίου.



Κινητήρας – επιδόσεις: Με απόλυτο στόχο την οικονομία
Κάτω από το άσπρο καπό του Space Star, συναντάμε τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.200κ.εκ. απόδοσης 80 ίππων και 108 Nm ροπής. Ο αστικός και οικονομικός προσανατολισμός του μοντέλου είναι ξεκάθαρος, κάτι που επιβεβαιώνουν απόλυτα και τα νούμερα των μετρήσεων. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το 0-100 έρχεται σε 13.5 δευτ. με την τελική να φτάνει τα 173χλμ./ώρα, την ώρα όμως που η πραγματική κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει ακόμα και υπό πίεση, τα 6λτ./100χλμ. Σε όλα αυτά, άριστος βοηθός είναι το αυτόματο CVT κιβώτιο, που κάνει πραγματικά την οδήγηση του μοντέλου, παιχνιδάκι.
 


Οδική συμπεριφορά: Ευκολοδήγητο, με κύκλο στροφής στα 9.2μ.
Μετά από 5 λεπτά στη θέση του οδηγού, θα σε κάνει να πας στο κέντρο της πόλης που φοβόσουν και να παρκάρεις με άνεση χωρίς να ιδρώσεις λεπτό. Υπεύθυνο για αυτή την ευελιξία είναι το αρκετά ελαφρύ τιμόνι το οποίο σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις του αμαξώματος, κάνουν τις μανούβρες παιχνιδάκι. Η ανάρτηση είναι χαρακτηριστικά μαλακή αποσβαίνοντας τις περισσότερες ανωμαλίες, διατηρώντας μία ήσυχη και ανεπηρέαστη καμπίνα. Από κει και πέρα, το κιβώτιο θα σας κάνει να απολαύσετε μέχρι και τη… κίνηση στο κέντρο της πόλης, ενώ εάν βγείτε σε αυτοκινητόδρομο, καλύτερα να επιλέξετε την επιλογή S, ώστε να αποφεύγονται συχνές αλλαγές στις προκαθορισμένες σχέσεις του. Εάν ανεβάσετε στροφές σε μία πιο απαιτητική διαδρομή, παρά τις αισθητές κλίσεις, τα ηλεκτρονικά θα κάνουν άριστη δουλειά και εσείς δεν θα αγχωθείτε στιγμή.
 
Συμπέρασμα
Φανερά βελτιωμένο σε όλα του, συνδυάζει οικονομία, τεχνολογία και ευελιξία στον υπερθετικό βαθμό. Ένα αστικό εργαλείο που θα χαρούν μέχρι και 4 ενήλικες με ιδιαίτερη άνεση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις