Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volvo XC40 Recharge: Ωμή δύναμη σε SUV περίβλημα
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volvo XC40 Recharge: Ωμή δύναμη σε SUV περίβλημα

Διαβάστηκε από 5506 αναγνώστες - 3/10/2022

Το Volvo XC40 Recharge είναι η ηλεκτρική πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, με τους 408 ίππους και την πραγματική αυτονομία των 340 χλμ να βγάζουν ανάμεικτα συναισθήματα, αφού από την μία έχουμε ωμή δύναμη κι από την άλλη range anxiety.

Το Volvo XC40 Recharge είναι ένα θερμικό αμάξωμα με ηλεκτρική ψυχή

H Volvo είναι από τις εταιρίες που έχει πάρει στα σοβαρά την προστασία του πλανήτη και τη μείωση των ρύπων, γι αυτό έχει βάλει τους δικούς της στόχους για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2040 και full ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030. Μπορεί το C40 Recharge να ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό χωρίς θερμικά αδέρφια, αλλά η αρχή είχε γίνει με το XC40, το παρθενικό της μοντέλο που «καίει» μόνο ρεύμα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μάσκα και ζάντες το ξεχωρίζουν από τα συμβατικά αδέρφια του

Το Volvo XC40 Recharge, όπως είναι φυσικό, εμφανισιακά «πατάει» πάνω στα θερμικά μοντέλα και μόνο το έμπειρο μάτι θα δει τα στοιχεία που φανερώνουν τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα. Η κλειστή μάσκα, οι αεροδυναμικοί τροχοί ειδικής σχεδίασης, τα λογότυπα «Recharge» κι η ελαφρώς μειωμένη απόσταση από το έδαφος (3 εκ μικρότερη από τα συμβατικά) είναι τα σημεία που διαφέρουν στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του SUV.



Από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν τα εμπρός φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν στο σφυρί του Θωρ, ενώ το αμάξωμα εμπνέει στιβαρότητα και πολυτέλεια χωρίς όμως να υστερεί σε κομψότητα. Στο πίσω μέρος πρωταγωνιστούν τα φώτα - σήμα αναφοράς της εταιρίας και λάμπουν δια της απουσία τους οι απολήξεις της εξάτμισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα CMA που βασίζεται όλη η σειρά XC40 είχε σχεδιαστεί εξ αρχής για να δεχτεί ηλεκτροκινητήρα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε