Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Έφτασε: Το B-SUV Volkswagen Taigo χωρίς καμουφλάζ

14/6/2021

Τι κι αν προσφέρει ήδη δύο μοντέλα στην συγκεκριμένη κατηγορία; Η Volkswagen ενισχύει την γκάμα των B-SUV με το VW Taigo, το μικρό coupe SUV που κυκλοφορήσε χωρίς καμουφλάζ.

Τα Volkswagen T-Roc και T-Cross είναι δύο ισχυροί παίκτες της κατηγορίας των SUV πόλης, της πιο hot επιλογής αυτοκινήτου στην ελληνική και όχι μόνο αγορά. Την συγκεκριμένη διαπίστωση επιβεβαιώνει και η φιλοσοφία άλλων εταιρειών όπως η Hyundai, που λανσάροντας το οικονομικό Hyundai Bayon φιλοδοξεί να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγοραστική πίτα.
 
Ίδια είναι και η προσέγγιση της γερμανικής μάρκας. Μετά την επιτυχία που σημείωσε στην αγορά της Νοτίου Αμερικής ως Volkswagen Nivus, το μικρό coupe SUV αλλάζει όνομα και ως Taigo έρχεται στην Ευρώπη. Η νέα εξέλιξη με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει να κάνει με την εμφάνισή του, καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του χωρίς ίχνος καμουφλάζ.
 
Όπως είναι λογικό, το κόκκινου χρώματος VW Taigo μοιάζει σε απόλυτο βαθμό με το Nivus. Ως ένα πρώτο σχόλιο, πρόκειται για αυτοκίνητο που τοποθετείται πάνω από το T-Cross και κάτω από το T-Roc. Στον βασικό εξοπλισμό συναντά κανείς LED προβολείς, οι οποίοι στον εμπρός μέρος ενώνονται μέσω μίας «πλεκτής» γρίλιας και μίας λεπτής LED μπάρας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο πίσω μέρος του μοντέλου, όπου δεσπόζει το coupe πίσω παρμπρίζ. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και τα crossover στοιχεία, εξάλλου, είναι που προσδίδουν στο Taigo το χαρακτηρισμό σπορ crossover coupe με «χαρισματικό design», όπως τονίζει σχετικά η Volkswagen.
 


Στο εσωτερικό του το B-SUV θα είναι ψηφιακό, αν λάβουμε υπόψη πως η γερμανική μάρκα αναφέρθηκε σε μοντέλο εξοπλισμένο με πλήθος συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης. Επιπλέον, θα ξεχωρίζει και για τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες συνδεσιμότητάς του, καθώς θα προσφέρει μεταξύ άλλων και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.
 
Θολό, από την άλλη πλευρά, είναι το τοπίο για τους κινητήρες του νέου VW Taigo. Αναμένουμε μία ευρεία γκάμα επιλογών του βενζινοκινητήρα TSI, με το Nivus της Ν. Αμερικής να διατίθεται με τον 3κύλινδρο turbo 1.000άρη των 114 ίππων. Στην συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την ισχύ αποκλειστικά στους μπροστά τροχούς. Εκτός της συγκεκριμένης επιλογής δεν αποκλείεται να δούμε το ίδιο μοτέρ με 95 άλογα, ενώ στην κορυφή της γκάμας πιθανώς να υπάρχει ο 1,5 TSI των 150 ίππων.
 
Η κατασκευή του VW Taigo της ευρωπαϊκής αγοράς θα γίνει στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Το πλάνο της Volkswagen θέλει το μικρό coupe SUV να κυκλοφορήσει στα τέλη του τρέχοντος έτος. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν πού θα κυμανθεί οικονομικά, ωστόσο γνωρίζοντας πως τοποθετείται ανάμεσα σε T-Cross (18.100€) και T-Roc (20.300€) υπολογίζουμε την τιμή του γύρω στα 19.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις