Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Εξαντλήθηκαν και οι 500 Alfa Romeo Giulia GTA

1/10/2021

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το ότι οι «συλλεκτικές» Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm εξαντλήθηκαν 4 μήνες μετά την κυκλοφορία τους. Οι αναβαθμισμένες αυτές εκδόσεις της Giulia Quadrifoglio αποδίδουν 540 ίππους ενώ με την χρήση υπερελαφρών υλικών η ζυγαριά δείχνει 100 κιλά μείον. Ο ενθουσιασμός του CEO της Alfa Romeo Jean Philippe Imparato πάντως δεν κρύβεται.

Το κοινό της Alfa Romeo έδειξε έμπρακτα την αγάπη του ακόμα μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εκδόσεις GTA και GTAm της Giulia ξεπούλησαν. Έχοντας περάσει τέσσερις μήνες από την έναρξη των παραδόσεων τους το Μάιο του 2021 έχουν πλέον όλες μεταφερθεί στους κατόχους τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Οι διαφοροποιήσεις που έχουν οι συγκεκριμένες εκδόσεις σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio δεν έχουν μόνο αισθητικό χαρακτήρα αλλά σημαντικός είναι ο ρόλος τους και σε τεχνικό επίπεδο, πέρα από το να είναι άμεσα αναγνωρίσιμες οπτικά. Τα υπερελαφρά υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν σαν αποτέλεσμα η Giulia GTA να ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο σε σχέση με την quadrifoglio, ενώ ο αναβαθμισμένος V6 κινητήρας με τα διπλά τούρμπο έχει απόδοση 540 ίππους κάνοντας έτσι την απόδοση των 187 ίππων ανά λίτρο ένα κορυφαίο νούμερο. Με τη χρήση του Launch mode η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα πραγματοποιείται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.
 
Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων και για τις δύο εκδόσεις έφτασε τα 500 αυτοκίνητα με τα περισσότερα από αυτά να καταλήγουν σε ευρωπαϊκά χέρια. 18 από αυτές κατέληξαν στην Ήπειρο της Αυστραλίας ενώ 88 είναι τα μοντέλα τα οποία προωθήθηκαν στην Ιαπωνική αγορά η οποία όσο περίεργο και αν σας φαίνεται διαθέτει πλήθος φανατικών Alfisti, παρά την μεγάλη γκάμα οχημάτων που παράγει η αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Jean Philippe Imparato, ο οποίος είχε κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα όσον αφορά τις οθόνες στα αυτοκίνητα, δήλωσε ότι: «Θα συνεχίσουμε το έργο της Giulia επειδή είναι αποτέλεσμα φανταστικών μηχανικών και επενδυτικών εργασιών και έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην GTA. Η Giulia είναι ζωντανή και θα παραμείνει». 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε