Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Επίσημη πρεμιέρα για το νέο Nissan Qashqai

18/2/2021

Η Nissan παρουσίασε το νέο Qashqai! Μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το νέο μοντέλο είναι πλούσια εξοπλισμένο, ενώ θα διατίθεται και ως τετρακίνητο. Η ισχυρότερη υβριδική έκδοση e-Power θα αποδίδει 187 ίππους.

Η Nissan παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Qashqai, που πλέον θα βρίσκεται στην 3η γενιά του. Το μοντέλο, που έχει πωληθεί σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ευρώπη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη γκάμα της εταιρείας, και το νέο αυτοκίνητο είναι ριζικά ανανεωμένο, τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό του, όσο και στα μηχανικά του μέρη.

Το compact crossover της εταιρείας, διαθέτει σχεδιασμό με έντονες ακμές, ενώ τα εντυπωσιακά εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, σχήματος boomerang, έχουν τεχνολογία full LED matrix, και προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους ανάλογα με τις συνθήκες και την κίνηση στο δρόμο. Η γρίλια έχει τραπεζοειδές σχήμα, και στο κέντρο φιλοξενεί το μεγάλο λογότυπο του κατασκευαστή.
Ο δυναμισμός που έχει το νέο Nissan Qashqai συνεχίζεται και στο πλάι του αυτοκινήτου. Η πλευρική γραμμή των παραθύρων, διαθέτει ανοδική πορεία. Το πίσω μέρος, χαρακτηρίζεται και αυτό από ακμές και τραπεζοειδή σχήματα.



Σε σχέση με τον πρόγονό του, το νέο Qashqai είναι κατά 35mm μακρύτερο, 32mm πιο πλατύ, και κατά 25mm ψηλότερο. Το μεταξόνιο είναι επίσης μεγαλύτερο κατά 20mm.
Η αύξηση των διαστάσεων του νέου μοντέλου, συνδυάζεται με αύξηση στο μέγεθος των τροχών, αφού πλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρίσκουμε και ζάντες 20 ιντσών, ενώ αυτοκίνητο θα διατίθεται σε 11 χρώματα αμαξώματος, με 5 συνδυασμούς διχρωμίας.

Το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai είναι πιο ευρύχωρο, αποτέλεσμα της αύξησης των εξωτερικών διαστάσεων και του μεταξονίου. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι κατά 28mm μεγαλύτερος, ενώ αντίστοιχα έχει αυξηθεί και ο χώρος μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Παράλληλα, η καμπίνα είναι κατά 15mm ψηλότερη σε σχέση με πριν. Το νέο μοντέλο είναι πιο πρακτικό από ποτέ, αφού ο χώρος αποσκευών είναι κατά 50 λίτρα πιο μεγάλος. Στο τελευταίο συνετέλεσε ο επανασχεδιασμός της πίσω ανάρτησης και το χαμήλωμα του πατώματος.



Εκτός από πιο ευρύχωρο, το εσωτερικό πλέον είναι και πιο πολυτελές, χάρη στην χρήση υλικών μαλακών στο άγγιγμα. Οι διακόπτες έχουν πιο premium αίσθηση, ενώ τα εμπρός καθίσματα έχουν τη δυνατότητα μασάζ. Το αυτοκίνητο είναι τεχνολογικά προηγμένο, χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος έχει διάσταση 12,3 ιντσών. Δίπλα, στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει η οθόνη αφής 9 ιντσών του infotainment, που υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay, με το τελευταίο να έχει τη λειτουργία ασύρματης σύνδεσης.

Ως προαιρετική υπάρχει η Head-Up Display, διάστασης 10,8 ιντσών. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τα συστήματα βοηθημάτων ProPilot, ενώ η ασφάλεια του μοντέλου αυξάνεται ακόμα περισσότερο χάρη στην προσθήκη κεντρικού αερόσακου, ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα.
 


Στον τομέα των μηχανικών συνόλων, το Nissan Qashqai θα διατίθεται ως Mild Hybrid με βάση τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 138 ίππους και 240Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και ισχυρότερη εκδοχή με 156 PS και 260Nm ροπής. Αμφότερες οι εκδόσεις θα προσφέρονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και CVT, τα οποία θα στέλνουν την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Τα τετρακίνητα Qashqai, θα χρησιμοποιούν μόνο το CVT κιβώτιο και τον κινητήρα των 156 ίππων, με ροπή μεγαλύτερη κατά 10Nm.
Παράλληλα, θα υπάρξει και υβριδική, προσθιοκίνητη έκδοση e-Power, με κινητήρα βενζίνης 1500 κυβικών. Το μηχανικό σύνολο θα αποδίδει 187 ίππους και 330Nm ροπής. Το θερμικό μοτέρ θα χρησιμοποιείται για να παράγει ενέργεια, και οι τροχοί θα παίρνουν κίνηση από τον ηλεκτροκινητήρα. Όπως και το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf, έτσι και το Qashqai e-Power, θα μπορεί να κινείται μόνο με το πεντάλ του γκαζιού, και να φρενάρει αυτόματα όταν ο οδηγός παύει να το πιέζει.



Τα εξαρτήματα του υβριδισμού προσθέτουν επιπλέον βάρος στα αυτοκίνητα. Προκειμένου να εξισορροπιστεί αυτό, οι μηχανικοί της Nissan ελάφρωσαν αρκετά στοιχεία του αμαξώματος. Για παράδειγμα, η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι από σύνθετα υλικά, και είναι κατά 2,6kg ελαφρύτερη. Οι πόρτες, τα φτερά και το εμπρός καπό είναι πλέον αλουμινένια, και χάρη σε αυτό μειώθηκε το επιπλέον βάρος κατά 21kg. Συνολικά, το αμάξωμα είναι κατά 60kg πιο ελαφρύ και κατά 41% πιο άκαμπτο.

Το νέο Nissan Qashqai θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις