Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Επίσημο: Νέο Ford Puma ST

24/9/2020

Η Ford παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο Ford Puma ST, το κορυφαίο SUV της σειράς, εφοδιασμένο με δυναμικό χαρακτήρα και 200 αφηνιασμένους ίππους.

Ήταν γνωστό από καιρό πως η Ford σχεδίαζε την έκδοση ST για το Puma, και η αναμονή για το αποτέλεσμα είχε κορυφωθεί. Το κορυφαίο SUV της σειράς των Puma, είναι εφοδιασμένο με 200 ίππους. Εξωτερικά τις διαφορές της έκδοσης ST τις εντοπίζουμε στους τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και στην επιλογή 6 διαφορετικών χρωμάτων αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένης και της αποκλειστικής απόχρωσης ST Green.



Σε όλες τις περιπτώσεις όμως το χρώμα οροφής, το περίβλημα της μάσκας και τα καπάκια των καθρεπτών έρχονται με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Στο εσωτερικό, εντυπωσιακά είναι τα εμπρός καθίσματα Recaro και το τιμόνι με επίπεδη βάση. Φυσικά το μοντέλο διαθέτει όλα τα συστήματα υποβοηθήσεις και ασφάλειας του οδηγού που βρίσκουμε και στο απλό Puma.



Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα Ecoboost 1,5 λτ. με απόδοση 200 ίππων και 320 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο βοηθάει για να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 220 χλμ./ώρα.
Το νέο Ford Puma ST είναι διαθέσιμο με ένα προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ για πρώτη φορά είναι διαθέσιμη και η λειτουργία Eco. 


 
Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στα φρένα του ST αλλα και στο σύστημα διεύθυνσης το οποίο ανταποκρίνεται πλέον κατά 25% γρηγορότερα σε σχέση με στάνταρ μοντέλο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις