Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Αυτά θα είναι τα νέα μοντέλα Citroen ως το 2025

22/6/2021

Η Citroen θέλει να κάνει δυναμικό come back στις αγορές και για τον λόγο αυτό προσανατολίζεται στην αναδιαμόρφωση του πλάνου της μέχρι το 2025.

Αποφασισμένη να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές είναι η Citroen. Βλέποντας την Renualt του Luca de Meo να ενισχύει διαρκώς την θέση της η γαλλική μάρκα αναζητά και η ίδια ένα δυναμικό come back. Με την τάση της εποχής να θέλει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα προαπαιτούμενο λόγω και των ευρωπαϊκών συμφωνιών η Citroen προσανατολίζεται να επενδύσει τόσο στο συγκεκριμένο είδος κίνησης όσο και στην εξέλιξη των best seller της. Στον αντίποδα, μοντέλα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους αναμένεται να σταματήσουν την παραγωγή τους. Ενδεικτικά παραδείγματα το «τέλος εποχής» του C1 μέχρι το τέλος του έτους καθώς το φινάλε στα C4 Space Tourer και C4 Picasso.  Πάμε να δούμε, όμως, αναλυτικά ποιο είναι το επιχειρηματικό σχέδιο της Citroen μέχρι το 2025.

Στις ελληνικές αντιπροσωπείες βρίσκεται το ανανεωμένο C3 Aicross.

Στις ελληνικές αντιπροσωπείες βρίσκεται το ανανεωμένο C3 Aicross.

Kοινοποίησε το »


2021: Νέα C4 και C5 X που κουβαλούν την καινοτομία

Μέσα στο 2025 αναμένεται η 2η γενιά του C-SUV Citroen C5 Aircross.

Μέσα στο 2025 αναμένεται η 2η γενιά του C-SUV Citroen C5 Aircross.

Η άφιξη του 2021 έφερε δύο καινούργια μοντέλα για την Citroen. Αρχικά με το νέο C4 η γαλλική μάρκα «ακροβατεί» ανάμεσα στα B-SUV και την κατηγορία των compact sedan, την ώρα που η C5 X αποτελεί μία νέα προσθήκη στην τα οικογενειακά μοντέλα παίρνοντας τον τίτλο της «ναυαρχίδας». Ειδικά το δεύτερο συνδυάζει χαρακτηριστικά από τους κόσμους των sedan, station wagon και crossover, αποτελώντας κατά τον τρόπο αυτό ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Θα παράγεται αποκλειστικά σε εργοστάσια στην Κίνα και θα προσφέρεται σε Plug-in hybrid έκδοση. Κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει στις αγορές στις αρχές του 2022. 


Η γαλλική «ναυαρχίδα» C5 X συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηστικά των sedan, station wagon και crossover.

Η γαλλική «ναυαρχίδα» C5 X συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηστικά των sedan, station wagon και crossover.

Μην ξεχνάμε πως ήδη διατίθεται και στις ελληνικές αντιπροσωπείες το facelift Citroen C3 Aircross με την νέα μάσκα και προφυλακτήρα, τις ανανεωμένες επιλογές εξατομίκευσης, την μεγαλύτερη οθόνη αφής, την νέα κεντρική κονσόλα και τα βελτιωμένης οσφυϊκής υποστήριξης Advanced Comfort καθίσματα. Τέλος, μέχρι τα τέλη του 2021 περιμένουμε και το ë-Berlingo, την 100% ηλεκτρική έκδοση του διάσημου MPV.

2022: Η χρονιά των SUV
Τον επόμενο χρόνο η Citroen σκοπεύει να ενισχύει περισσότερο την γκάμα των SUV μοντέλων της. Αρχικά αναμένεται η facelift έκδοση του C5 Aircross, ενός πετυχημένου μοντέλου που κυκλοφορεί από το 2018, ξεχωρίζει για την ευρυχωρία του και θα παρουσιαστεί με νέα εμφάνιση και υβριδικά συστήμα mHEV 48V.

Μία κατηγορία χαμηλότερα ενδέχεται να δούμε και το C4 Aircross, την πιο SUV εκδοχή του C4 με μήκος γύρω στα 4,35 μέτρα. Θα τοποθετείται ανάμεσα στα C3 Aircross και C5 Aircross και προσφέρεται σε συμβατικές και ηλεκτρικές εκδόσεις κινητήρα. Η παρουσίασή του θα μπορούσε να λάβει χώρα την άνοιξη του 2022. Εκτός του συγκεκριμένου μοντέλο στο πρόγραμμα για την νέα χρονιά είναι και η ανανέωση του πολυχρηστικού Jumper.

2023: Το νέο C3 προ των πυλών
Δύο χρόνια μετά το φρεσκάρισμά του το Citroen C3 θα σχεδιαστεί ξανά από το μηδέν. Το «αδερφάκι» του νέου Peugeot 208 σε τεχνικό επίπεδο θα διατηρήσει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, από την πλατφόρμα μέχρι και τους κινητήρες. Όπως και στο μικρό της Peugoet, το C3 θα κυκλοφορήσει και σε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σε νότια Αμερική και Ινδία θα κυκλοφορήσει και έκδοση πιο χαμηλού κόστους.

2024-2025: Makeover στα «Aircross»
H επόμενη πενταετία της Citroen θα ολοκληρωθεί με τις νέες εκδόσεις των μοντέλων «Aircross». Μέσα στο 2024 αναμένεται η δεύτερη γενιά του C3 Aircross ενώ το 2025 θα παρουσιαστεί το νέο C5 Aircross 2ης γενιάς, το οποίο θα βασίζεται στο νέο Peugeot 3008 το οποίο και θα δούμε μέσα στο 2023.

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις