Έρχεται Bayon N από τη Hyundai;

5/3/2021

Το Hyundai Bayon είναι το νέο μικρό SUV της εταιρείας και βασίζεται στην πλατφόρμα του i20. Θα δούμε άραγε κάποια κορυφαία του έκδοση στο άμεσο μέλλον; Δείτε πως θα μπορούσε να είναι και με ποιον κινητήρα θα συνοδεύεται.

 
 

Car Repair: Κάντο καινούριο με τα μισά λεφτά

Έχουν περάσει μόλις μερικές ημέρες από την επίσημη αποκάλυψη του νέου Hyundai Bayon, του μικρού μοντέλου που βασίζεται στο i20 και τοποθετείται στη βάση της γκάμας των SUV της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Ωστόσο, όπως ήταν λογικό, δεν άργησαν και πολύ οι πρώτες εικόνες που αποκαλύπτουν πως θα μπορούσε να είναι η κορυφαία του έκδοση.

Αυτή τη στιγμή, η γκάμα των μοντέλων επιδόσεων της Hyundai αποτελείται από το i30 N, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι πλησιάζει η επίσημη παρουσίαση των Kona N και i20 N. Μάλιστα, το τελευταίο δίνει ελπίδες ότι θα υπάρχει ισχυρή έκδοση και για το νέο Bayon. Αν συμβεί εν τέλει κάτι τέτοιο, κάτω από το καπό πιθανολογείται ότι θα δούμε τα μηχανικά μέρη του κορυφαίου supermini. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με τέσσερις κυλίνδρους και χωρητικότητα 1,6 λτ., ο οποίος θα αποδίδει 200 ίππους.

Δεδομένου ότι το νέο Hyundai Bayon βασίζεται στην πλατφόρμα του i20, η κίνηση θα περνά μπροστά και στην ισχυρή έκδοση, συνεπώς επιβάλλεται η χρήση ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, εξάρτημα που θα συναντάμε και στο Hyundai i20 N το οποίο και αναμένουμε. Για την μετάδοση της κίνησης φαίνεται ότι μοναδική επιλογή θα είναι το DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που συναντάμε ήδη και στο i30 N.

Η ψηφιακή εικόνα που βλέπετε αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια των ανθρώπων της  «Top Electric  SUV» να προσεγγίσουν σχεδιαστικά το μοντέλο. Βλέπουμε, λοιπόν, τις γνωστές κόκκινες λεπτομέρειες, τις μεγαλύτερες ζάντες που «φιλοξενούν» κόκκινες δαγκάνες, αλλά και την μαύρη οροφή.