Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Τοyota C-HR?

12/3/2019

Είσοδο στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών ετοιμάζεται να κάνει η Τοyota. Το C-HR θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό που θα διαθέσει η μάρκα στην Ευρώπη?

Η Τοyota είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια για την υβριδική τεχνολογία, την οποία και χρησιμοποιεί στην μεγαλύτερη πλειοψηφία της γκάμας της από το Yaris best-seller έως το νέο RAV4. H εταιρεία διαθέτει ακόμα και αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου (π.χ Μirai) αλλά αυτή την στιγμή δεν προσφέρει ούτε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες που την ανταγωνίζονται έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και project.

Τα δεδομένα αυτά ωστόσο φαίνεται πως θα αλλάξουν σύντομα αφού η Τoyota ανακοίνωσε πως μέχρι το 2021 θα προσφέρει στην Ευρώπη ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο με τον CEO της μάρκας στην Ευρώπη, κ. Johan van Zyl να κρατά κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας: «Θέλουμε να έχουμε κάτι μέχρι το 2021. Η αρχική τιμή θα είναι μεγάλη, άρα θα πρόκειται για κάποιο SUV. Ίσως και σε κάποια αυτοκίνητα τύπου van.»

Πληροφορίες από την Ιαπωνία έλεγαν ότι η Τοyota προτιμούσε να προσφέρει υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη , αφού είναι πιο επικερδή σε σχέση με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό γιατί η Τοyota πήρε αυτή την απόφαση, σίγουρο θεωρείται πάντως πως μεγάλο ρόλο έπαιξε πως η αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και πως η μάρκα θέλει να δίνει παντού δυναμικό παρών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της που θα μπει σε ευρεία παραγωγή θα είναι το C-HR για την αγορά την Κίνας, με τις φήμες να αναφέρουν πως το ιαπωνικό crossover θα γίνει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μάρκας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις