Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έρχεται η Mercedes CLE - Τέλος οι C και E-Class!

Διαβάστηκε από 13693 αναγνώστες - 2/7/2021

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο στην γκάμα της Daimler ακούει στο όνομα Mercedes CLE. Ποιες οι πρώτες εικόνες από το αυτοκίνητο που θα αντικαστήσει τις coupe και cabrio εκδόσεις των C και E-Class και τι ξέρουμε για τους κινητήρες του;

Η φωτογραφία μπορεί να σε μπερδέψει. Βλέπεις ένα μεσαίου μεγέθους cabrio μοντέλο με το αστέρι στο έμβλημα και αμέσως το μυαλό σου πηγαίνει στην Mercedes C-Class. Λάθος! Η γερμανική μάρκα έχει στα «σκαριά» την δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου το οποίο θα εστιάσει στην premium κατηγορία των convertible οχημάτων. Ο λόγος για την Mercedes CLE, ένα cabrio αυτοκίνητο που θα μπει στα παπούτσια των coupe και cabrio εκδόσεων των C και E-Class. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Mercedes που θέλει να προσδώσει περισσότερη απλότητα στην γκάμα της περιορίζοντας την πολυπλοκότητα με τα 50 μοντέλα που διέθετε στο 2020.

H επιλογή της πλατφόρμας MRA-2 αναμένεται να «δώσει» έναν τετρακύλινδρο κινητήρα υβριδικού μηχανικού συνόλου με σύστημα mHEV 48V.

H επιλογή της πλατφόρμας MRA-2 αναμένεται να «δώσει» έναν τετρακύλινδρο κινητήρα υβριδικού μηχανικού συνόλου με σύστημα mHEV 48V.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Σχεδιαστές της ιστοσελίδα Autoexpress δημιούργησαν τις πρώτες ψηφιακές εικόνες του νέου cabriolet το οποίο είναι ένας εντελώς καινούργιο μοντέλο. Σε τεχνικό επίπεδο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αλλά εικάζεται πως θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα ονομασίας MRA-2 που έχουν και οι νέες C-Class και S-Class. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η αρχιτεκτονική της AMG την οποία βλέπουμε στην νέα Mercedes SL.

Επιστρέφοντας στα της CLE, η επιλογή της συγκεκριμένης πλατφόρμας αναμένεται να «δώσει» έναν τετρακύλινδρο κινητήρα υβριδικού μηχανικού συνόλου με σύστημα mHEV 48V. Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, οθόνη αφής με σύστημα infotainment MBUX και υπερπλήρης σουίτα συστημάτων ασφαλείας που ταιριάζει σε premium μοντέλο.
 
Η νέα Mercedes CLE θα εμφανιστεί μέσα στο 2023 και πέρα από την cabrio έκδοση θα την δούμε και σε coupe «πακέτο» αμαξώματος.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε