Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Έρχεται ισχυρότερη και κλασάτη CS έκδοση για την BMW M5

31/12/2020

Τι και αν το BMW M5 θεωρείται μοντέλο υψηλής απόδοσης για την 5 Series; H γερμανική φίρμα επιμένει στην δυναμική οδήγηση και φέρνει την ισχυρότερη έκδοση Competition Sport (CS). Διαβάστε για τις εντυπωσιακές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Έξτρα πληροφορίες για την BMW M5 CS αποκάλυψε  Διευθύνων Σύμβουλος στο τμήμα M της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Markus Flasch. Η Competition Sport έκδοση του δημοφιλούς sedan θα αποκτήσει έξτρα ισχύ. Με βάση τα όσα ήρθαν στην δημοσιότητα, η κορυφαία M5 θα έχει ιπποδύναμη 635 άλογα και 750 Nm ροπής. Παράλληλα, θα ξεχωρίζει για το μειωμένο βάρος της, καθώς θα είναι κατά 70 κιλά ελαφρύτερη από την BMW M5 Competition

Γνωρίζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της M5 Competition, αντιλαμβανόμαστε πώς θα παρουσιαστεί το πιο ισχυρό μοντέλο 5 Series. Ένας biturbo V8 κινητήρας 4,4 λίτρων προσφέρει 750 Nm ροπής και 616 ίππους. Ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων μεταδίδει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, με δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης AWD. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, προσεγγίζει τα 305 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ επιταχύνει 0-100 σε 3,4 δευτετόλεπτα.


 
Επιστρέφοντας στο M5 CS, μάθαμε ότι θα διαθέτει bucket seats από ανθρακονήματα από τα πιο πρόσφατα M3 και M4, με τον CEO τηνς BMW να κάνει λόγο για ένα «αληθινό τετραθέσιο» όπου «μπορείτε να περιμένετε κάτι στο πίσω μέρος». Το M5 CS εξοπλίζεται με σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου φτιαγμένες σε χρυσό χάλκινο, στις οποίες «φιλοξενούνται» αποκλειστικά  αποκλειστικά άνθρακα-κεραμικά φρένα M5 CS με κόκκινες δαγκάνες. Τα ελαστικά είναι Pirelli P Zero Corsa με διαστάσεις 275/35 μπροστά και 285/35 πίσω, σύμφωνα με τη BMW M. Το γενικό ρεκτιφιέ σε εμφάνιση συμπληρώνεται με φωτιστικά σώματα LED DRL κίτρινου χρώματος, αλλά και το καπό από ίνες άνθρακα.


 
Η νέα BMW M5 CS θα παρουσιαστεί πλήρως τον επόμενο μήνα, δηλώνει ο Flasch, όταν και θα επισημοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πανίσχυρο sport sedan των Βαυαρών. Ως τότε, λίγη υπομονή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις