Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρχεται το τέλος του MAZDA CX-3 το Δεκέμβρη στην Ευρώπη

Έρχεται το τέλος του MAZDA CX-3 το Δεκέμβρη στην Ευρώπη

25/10/2021

Το 2021 οδεύει προς το τέλος του και μαζί του θα πάρει και το Mazda CX-3 το οποίο από το τέλος του έτους θα είναι παρελθόν για την Ευρώπη.

Τον περασμένο Μάιο η Mazda αποχαιρέτησε το CX-3 από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτείων, και τώρα έφτασε  η ώρα για το Ιαπωνικό SUV να πει αντίο και στην αγορά της Ευρώπης!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Τέλος στην Ευρώπη το Mazda CX-3 από το Δεκέμβρη 

Την είδηση αυτή έφερε στο φως της δημοσιότητας το πολωνικό περιοδικό Auto Katalog, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Szymon Sołtysik, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Mazda στην Πολωνία, ο οποίος γνωστοποίησε πως το CX-3 θα σταματήσει να κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα λίγο αργότερα και άλλα Μέσα του εξωτερικού έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την είδηση επικαλούμενα επαφές τους με ανθρώπους της μάρκας.
 
Συγκεκριμένα, η παραγωγή του CX-3 για την Ευρώπη θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η Mazda έχει τώρα το CX-30 στη γκάμα της. Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως το τέλος του CX-3 για την Ευρώπη δε σημαίνει το οριστικό τέλος του ιαπωνικού SUV, αφού θα συνεχίσει να προσφέρεται σε άλλες αγορές όπως για παράδειγμα η Ιαπωνία.
 

Το 2022 έρχονται τα CX-60 και CX-80 

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Mazda, σε ότι αφορά την Ευρώπη, ανακοίνωσε πως θα  μπει ακόμα πιο δυνατά στην κατηγορία των SUV, καθώς από το 2022 θα επεκτείνει τη γκάμα της με τα CX-60 και CX-80. Οι δύο νέες αφίξεις θα βρίσκονται πάνω από το τρέχον CX-5 στο νέο χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Μάλιστα το τρέχον CX-5 θα παραμείνει και αυτό διαθέσιμο προς πώληση. Τα CX-60 και CX-80, που προσφέρουν δύο και τρεις σειρές καθισμάτων αντίστοιχα, θα είναι τα πρώτα Plug-In υβριδικά μοντέλα της Mazda στην Ευρώπη, που συνδυάζουν έναν τετρακύλιδνρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. 
 

Το MX-30 εξοπλίζεται με περιστροφικό μοτέρ ως range-extender

Παράλληλα με τις νέες εισαγωγές μοντέλων, η Mazda θα ξεκινήσει να προσφέρει την από καιρό υποσχόμενη έκδοση για το ηλεκτρικό MX-30, το οποίο θα αποκτήσει ένα περιστροφικό κινητήρα βενζίνης που με τη λειτουργία του θα γεμίζει τις μπαταρίες έχοντας το ρόλο του range-extender! Η νέα αυτή έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022!

Μας χαιρετά σιγά σιγά το CX-3 και από την αγορά της Ευρώπης!
Έρχεται το MX-30 το 2022 το με περιστροφικό μοτέρ ως range-extender.
Το 2022 καταφτάνουν επίσης τα CX-60 και CX-80
Εσείς τι πιστεύετε; Καλά κάνει η Mazda και βγάζει από την γκάμα της το CX-3;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε