Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Έρχονται μοντέλα επιδόσεων από την Peugeot

19/1/2021

Ακολουθώντας τη συγχώνευση με τον Όμιλο FCA, η Peugeot σκοπεύει να προσφέρει μία μεγάλη γκάμα sport αυτοκινήτων, και να παρουσιάσει έκδοση επιδόσεων για κάθε της μοντέλο, αρχής γενομένης με το 508 PSE των 355 ίππων.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Όμιλος PSA, που αποτελούταν από την Peugeot, τη Citroen αλλά και την Opel, συγχωνεύτηκε με το Group FCA, που περιείχε τις Fiat και Chrysler, και δημιούργησαν την Stellantis, η οποία είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη.

Η Peugeot συνεχίζει και έχει ιδέες για ενδιαφέροντα οχήματα, και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας Jean-Philippe Imparato, σκοπεύει να δώσει σε κάθε μοντέλο της μία έκδοση επιδόσεων.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Imparato ανέφερε πως η Peugeot θέλει να προσφέρει στους καταναλωτές μία ευρεία γκάμα sport αυτοκινήτων, ξεκινώντας από το νέο 508 Peugeot Sport Engineered, ή για συντομία 508 PSE, το οποίο «θα περάσει ένα μήνυμα».



Το μοντέλο, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, είναι το πιο ισχυρό όχημα δρόμου της εταιρείας. Το υβριδικό μηχανικό του σύνολο αποτελείται από ένα turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και 2 ηλεκτρικά μοτέρ, και αποδίδει συνολικά 355 ίππους και 520Nm ροπής. Χάρη σε αυτή την ιπποδύναμη το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει το sprint 0-100km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα νέα sport μοντέλα της Peugeot κυκλοφόρησαν λίγες μέρες μετά την συγχώνευση των 2 Ομίλων. Πλέον η Peugeot βρίσκεται με άλλες 12 εταιρείες υπό την στέγη της Stellantis, και ο Πρόεδρός της θέλει να βεβαιωθεί πως δεν θα υπάρξει επικάλυψη μεταξύ των υπόλοιπων προσφερόμενων μοντέλων του νέου Group.
Όσον αφορά τις μάρκες που δεν σημειώνουν μεγάλες πωλήσεις, όπως η Chrysler και η Lancia, δεν γνωρίζουμε τι προβλέπει το μέλλον. Αντί να τις καταργήσει, η Stellantis θα μπορούσε να γίνει δημιουργική και να τις αναζωογονήσει, δημιουργώντας μοντέλα βασισμένα σε διάφορα αδελφά οχήματα.



To Peugeot 508 PSE θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στο χρόνο, ενώ αναμένουμε πληροφορίες και για το νέο 308, το οποίο, σύμφωνα με το προαναφερθέν πλάνο για sport μοντέλα, είναι πιθανότατο να το δούμε και σε έκδοση 308 PSE, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλα γρήγορα οχήματα με σήμα το Λιοντάρι.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις