Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ετοιμάζει BRZ STI η Subaru;

21/12/2020

Ένα καμουφλαρισμένο Subaru BRZ με πιο επιθετική εμφάνιση και πρόσθετα spoiler έκανε την εμφάνισή του στο Fuji Speedway, και αναρωτιόμαστε εάν ήρθε η ώρα να δούμε κάποια πιο δυνατή, turbo έκδοση.

Τον προηγούμενο μήνα είδαμε την επίσημη παρουσίαση του νέου Subaru BRZ, και τώρα η εταιρεία δοκιμάζει ένα πρωτότυπο που φαίνεται ακόμα πιο sport.

Το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο εμφανίστηκε στο Fuji Speedway και διαθέτει διαφορετικό προφυλακτήρα, ο οποίος φαίνεται πως έχει διακριτικά πτερύγια στις άκρες του, και χαρίζει στο όχημα πιο επιθετική εμφάνιση. Τα sideskirts είναι και αυτά πιο δυναμικά, και έχουν επίσης πρόσθετα, τα οποία συνεχίζουν οπτικά και στον πίσω προφυλακτήρα, με τα ονομαζόμενα οπίσθια spats, τα οποία προσφέρουν περισσότερη κάθετη δύναμη.

Μπορούμε να φανταστούμε 3 πιθανές περιπτώσεις πίσω από αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο. Η μία είναι πως η Subaru ετοιμάζει κάποιο αεροδυναμικό πακέτο και θα το διαθέσει σαν αξεσουάρ για τα καινούρια BRZ. Η δεύτερη πιθανότητα είναι να εξελίσσεται κάποια πιο sport έκδοση με αναβαθμίσεις σε φρένα και ανάρτηση, όπως η tS της προηγούμενης γενιάς BRZ, η οποία διέθετε παρόμοια αεροδυναμικά βοηθήματα και πτερύγια.

Ενδέχεται όμως να ετοιμάζεται και κάποιο ισχυρότερο, turbo BRZ STI. Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε με ασφάλεια πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε κάποια τέτοια κίνηση, αλλά υπενθυμίζουμε πως ο κινητήρας του BRZ ήδη υπάρχει σε turbo έκδοση, αποδίδει 260 ίππους και 360Nm ροπής και τον χρησιμοποιεί το SUV Ascent.

Το Subaru BRZ διαθέτει 231 άλογα και 249Nm ροπής, που πηγάζουν από έναν ατμοσφαιρικό boxer 2400 κυβικών. Τα περισσότερα άλογα του νέου μοντέλου ισοσταθμίζουν τη μικρή αύξηση του βάρους του, και αναμένουμε να κάνει χρόνο 0-100km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα. Παρόλο που δεν είναι άσχημο νούμερο, αν παρουσιαστεί turbo έκδοση, οι επιδόσεις θα βελτιωθούν αρκετά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις