Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Ετοιμάζεται νέα έκδοση του Suzuki Jimny

19/3/2021

Η Suzuki δοκιμάζει ένα Jimny με μακρύτερο μεταξόνιο. Θα το δούμε ως ελαφρύ επαγγελματικό, ή ακόμα και ως pickup; Το μεγαλύτερο αμάξωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως βάση για τη δημιουργία μίας 5θυρης έκδοσης.

Η Suzuki ετοιμάζει μία έκδοση του Jimny με μακρύ μεταξόνιο, και ήδη δοκιμάζει το πρωτότυπο όχημα στη Νότια Ευρώπη. Το καμουφλαρισμένο όχημα, εξακολουθεί να είναι 3θυρο. Παρόλο που οι πόρτες φαίνονται να έχουν το ίδιο μέγεθος με αυτές του τρέχοντος Jimny, παρατηρούμε πως τα πλευρικά πίσω παράθυρα είναι πιο μεγάλα.

Βασιζόμενοι στο γεγονός πως στο πρωτότυπο δεν υπήρχε δεύτερη σειρά καθισμάτων, θεωρούμε πιθανό το ενδεχόμενο να βλέπουμε μία ελαφριά επαγγελματική έκδοση του 4x4 της Suzuki, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο χώρο από την υπάρχουσα.



Παρόλα αυτά, υπάρχουν φήμες για τη δημιουργία ενός 5θυρου Jimny. Αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να βασιστεί στο αμάξωμα με το μακρύτερο μεταξόνιο που εθεάθη να δοκιμάζεται. Παράλληλα, ίσως το πάτωμα χρησιμοποιηθεί και για μία pickup εκδοχή του αυτοκινήτου, αφού στο παρελθόν, η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα αντίστοιχο concept car με ανοιχτή καρότσα.

Πίσω από τα καλύμματα, φαίνεται πως το εμπρός και πίσω μέρος του νέου, επιμηκυμένου Jimny είναι ίδια με αυτά του τρέχοντος μοντέλου. Ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς, και είναι πολύ πιθανό η Suzuki να αναβαθμίσει τα φανάρια και τους προφυλακτήρες του οχήματος. Η τρέχουσα γενιά θα συμπληρώσει σύντομα 3 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, επομένως αναμένουμε να δούμε ένα facelift.



Δεν γνωρίζουμε επίσημα ποια μηχανικά σύνολα θα εξοπλίσουν το μακρύτερο μοντέλο, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ο υπάρχων τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 102 ίππους. Ίσως γίνουν αναβαθμίσεις προκειμένου να μειωθούν οι εκπεμπόμενοι ρύποι και η κατανάλωση του μοτέρ.

Σύμφωνα με αναφορές, το επερχόμενο Suzuki Jimny με το μακρύτερο μεταξόνιο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις