Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι το επετειακό VW Golf GTI Edition 45

25/2/2021

Τα 45 χρόνια ιστορίας του Volkswagen Golf GTI ετοιμάζεται να γιορτάσει η γερμανική φίρμα με τις πρώτες εικόνες του GTI Edition 45 να βλέπουν ήδη το φως της δημοσιότητας. Η ισχύς θα αγγίζει τους 310 ίππους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Οι επετειακές εκδόσεις για τα VW Golf GTI δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και στο παρελθόν έχουμε δει παρόμοιες πρωτοβουλίες από την γερμανική φίρμα, η οποία τιμά τη συμπλήρωση συγκεκριμένων ετών της κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου της.

Πλέον έχουμε φτάσει αισίως στα 45 χρόνια παρουσίας του Golf GTI στον χώρο της αυτοκίνησης και μια διαρροή εικόνων μας δίνει την πρώτη γεύση από το επετειακό μοντέλο. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα βασίζεται στο ήδη υπάρχον GTI Clubsport, με τα κομμάτια του bodykit να έρχονται απευθείας από αυτό. Κοινό χαρακτηριστικό είναι και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Από εκεί και πέρα, η επετειακή έκδοση θα ξεχωρίζει από τις ειδικά σχεδιασμένες, σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19 ιντσών με κόκκινο περίβλημα. Αυτή η λεπτομέρεια συνδυάζεται και με άλλα κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τις δαγκάνες, το λογότυπο «GTI» στο πίσω μέρος, αλλά και την χαρακτηριστική λωρίδα στον εμπρός προφυλακτήρα. Οι αισθητικές αλλαγές ολοκληρώνονται με την μαύρη αεροτομή, τη διπλή απόληξη του συστήματος εξάτμισης και τα μαύρα καπάκια καθρεπτών.



Για την ώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί φωτογραφίες από το εσωτερικό του επετειακού Golf GTI, ούτε τα επίσημα τεχνικά στοιχεία. Παρ όλα αυτά, όλα δείχνουν ότι κάτω από το καπό θα συναντάμε τον γνωστό 2λιτρο κινητήρα της οικογένειας TSI, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση θα αποδίδει 310 ίππους.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Volkswagen έχει παράδοση στις ειδικές εκδόσεις που αποτίουν φόρο τιμής στο Golf GTI. Η πρώτη ήρθε εν έτει 1996 με το Golf GTI Edition 20 να λανσάρεται στην αγορά για τη συμπλήρωση των 20 ετών του γερμανικού hatchback, το οποίο εκείνο το χρονικό διάστημα βρισκόταν στην τρίτη του γενιά.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις