Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Mustang Mach-E: Όταν ο θρύλος ηλεκτρίστηκε!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Mustang Mach-E: Όταν ο θρύλος ηλεκτρίστηκε!

Διαβάστηκε από 35223 αναγνώστες - 17/11/2021

Η Ford Mustang Mach-E είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο παραπέμπει σχεδιαστικά στο ιστορικό μοντέλο που έγραψε ιστορία. Η συγγένεια δεν είναι μόνο οπτική, αλλά και στον τομέα της οδηγικής εμπειρίας. Ας τη γνωρίσουμε.

Η Mustang είναι ένα θρυλικό μοντέλο για τη Ford, αφού γράφει ιστορία για 56 συναπτά έτη, ειδικά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, την ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία παρουσίασε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που φέρει το μυθικό λογότυπο με το αλογάκι που καλπάζει. Αυτό είναι η νέα Ford Mustang Mach-E, ένα αυτοκίνητο που έρχεται να συνεχίσει την ιστορία στην νέα εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων.


Το αποκορύφωμα στο εσωτερικό της Ford Mustang Mach-E βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, όπου κυριαρχεί μία μεγάλη, κάθετη οθόνη 15,5 ιντσών

Το αποκορύφωμα στο εσωτερικό της Ford Mustang Mach-E βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, όπου κυριαρχεί μία μεγάλη, κάθετη οθόνη 15,5 ιντσών

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Η Ford Mustang Mach-E έχει SUV αμάξωμα με στοιχεία από το θρυλικό coupe

Ο σχεδιασμός της νέας Mustang Mach-E ξεφεύγει από τα όρια των συνηθισμένων SUV, αφού έχει εμφάνιση που παραπέμπει σε coupe. Πολλά είναι τα στοιχεία που δηλώνουν ξεκάθαρα τη συγγένεια του αυτοκινήτου με το ιστορικό μοντέλο: Εμπρός, το μακρύ, νευρώδες καπό και τα φωτιστικά σώματα διακατέχονται από δυναμισμό, ενώ τα πίσω φανάρια με τις 3 κάθετες λωρίδες δείχνουν πως αυτό που βλέπουμε είναι πράγματι μία Mustang. Από το πλάι, η εικόνα ολοκληρώνεται με τα φουσκώματα στα φτερά και την έντονα κεκλιμένη πίσω οροφή, η οποία φέρνει αναμνήσεις από την θρυλική Fastback του Bullit.

Τα ρετρό στοιχεία «παντρεύονται» έντεχνα με τα φουτουριστικά. Η μάσκα εμπρός είναι κλειστή, αφού δεν υπάρχει ανάγκη για ψυγείο. Τα χερούλια των πορτών λάμπουν δια της απουσίας τους και έχουν αντικατασταθεί με το σύστημα e-latch, το οποίο ανοίγει τις πόρτες με το πάτημα ενός κουμπιού. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη, και περιμετρικά του αμαξώματος βρίσκουμε μαύρα προστατευτικά, δίνοντας έμφαση πως το όχημα ανήκει στην κατηγορία των SUV.
 

Στο κέντρο του ταμπλό έχει τεράστια κάθετη οθόνη 15,5 ιντσών

Οι σχεδιαστές της Ford έκαναν το εσωτερικό ιδιαίτερα φουτουριστικό και εντυπωσιακό, χαρίζοντάς του παράλληλα αύρα από premium κατασκευές. Πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι με το έμβλημα του αλόγου βρίσκεται ένας μοντέρνος πίνακας οργάνων, που παρέχει σωστές και ευανάγνωστες πληροφορίες στον οδηγό. Το αποκορύφωμα όμως βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, όπου κυριαρχεί μία μεγάλη, κάθετη οθόνη για το σύστημα infotainment SYNC 4ης γενιάς. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά, και η εργονομία της καμπίνας είναι πολύ καλή. Τα δερμάτινα καθίσματα με τα ιδιαίτερα σχέδια στις ραφές αγκαλιάζουν τους εμπρός επιβάτες, ενώ πίσω θα φιλοξενηθούν με άνεση 3 ενήλικες. Ο αέρας για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω είναι παραπάνω από επαρκής, παρά την coupe κλίση της οροφής.

Οι μπαταρίες δεν περιορίζουν σημαντικά τον χώρο αποσκευών, αφού αυτός έχει όγκο 402 λίτρα. Εκτός αυτού, ανοίγοντας το εμπρός καπό βρίσκουμε επιπλέον χώρο 88 λίτρων, με δυνατότητα αποστράγγισης, όπως συμβαίνει στο Megabox του Ford Puma.

Κάνει το 0-100 σε 6,1 δευτερόλεπτα, είναι fun to drive με 0 ρύπους και μεγάλη αυτονομία

H Ford Mustang Mach-E ήρθε με σκοπό να αναιρέσει μια και καλή τον αστικό μύθο που θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην είναι fun to drive. Η σφικτή ανάρτηση κάνει το ηλεκτρικό SUV να προσφέρει απλόχερα διασκέδαση στο δρόμο, αντάξια αυτής των μικρότερων, sport μοντέλων. Παράλληλα, δεν ενοχλεί και προσφέρει άψογη ποιότητα κύλισης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε