Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford: Ναι στην απαγόρευση βενζίνης-diesel το 2035

Ford: Ναι στην απαγόρευση βενζίνης-diesel το 2035

18/5/2022

Η Ford δήλωσε πως συμφωνεί με την ΕΕ στην απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από τα οχήματα, που μετά την παράταση που έλαβε το μέτρο, αναμένεται να γίνει το 2035.

Τέλος οι θερμικοί κινητήρες το 2035 για τη Ford

Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι στηρίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων στην Ευρώπη έως το 2035. Η αμερικάνικη φίρμα αποτελεί την πρόσφατη προσθήκη στην λίστα των 27, που έχουν συμφωνήσει πως από το 2035 η Ευρώπη θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μεταξύ άλλων, τίθεται υπέρ της θέσπισης υποχρεωτικών στόχων για την εγκατάσταση υποδομών φόρτισης.

«Να καθορίσουν στόχους για μια απρόσκοπτη υποδομή ηλεκτρικής φόρτισης»

Όπως δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης, «Στη Ford στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι η ελευθερία κινήσεων συμβαδίζει με τη φροντίδα για τον πλανήτη μας και ο ένας για τον άλλον». Συμπλήρωσε ότι «Γι΄ αυτό στοχεύουμε όλα τα οχήματα της Ford να έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2035. Για να το πετύχουν αυτό, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ πρέπει επίσης να καθορίσουν υποχρεωτικούς εθνικούς στόχους για μια απρόσκοπτη υποδομή ηλεκτρικής φόρτισης που να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους τον Ιούνιο, καθώς ο τελικός νόμος θα εγκριθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Από την πλευρά της, η Ford καταστρώνει τα σχέδιά της για την ηλεκτρική της κυριαρχία στις αγορές, με τους στόχους να έχουν τεθεί ήδη από το 2024. Πέρα από την ηλεκτρική Mustang Mach-E, η μάρκα ετοιμάζει άλλα 3 ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει έως το 2024, μεταξύ τους κι ένα ηλεκτρικό Puma.

  

Όλα οδεύουν στα ηλεκτρικά. Εσύ γιατί όχι;
Η Ford λέει ναι στην απαγόρευση της ΕΕ που αφορά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη το 2035.
Επιπλέον, τίθεται υπέρ της θέσπισης υποχρεωτικών στόχων για την εγκατάσταση περισσότερων υποδομών φόρτισης.
Στα σκαριά και τα νέα ηλεκτρικά.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε