Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
GM: Χάνει την πρωτιά μετά από 90 χρόνια εξαιτίας της Toyota;

GM: Χάνει την πρωτιά μετά από 90 χρόνια εξαιτίας της Toyota;

6/10/2021

Η GM βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της Αμερικανικής αγοράς τα τελευταία 90 χρόνια. Φαίνεται όμως ότι αυτή η πρωτιά αμφισβητείται από την Toyota, η οποία ίσως και να καταφέρει να την ρίξει από την πρώτη θέση αφού μένουν μόνο δυο μήνες για να κλείσει η χρονιά και προηγείται με 80.401 παραπάνω πωλήσεις, έναντι της GM.

Σε πολλές αγορές η Toyota είναι η εταιρεία που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, πράγμα που συμβαίνει και στην χώρα μας, όπου τα τελευταία 8 χρόνια το Yaris είναι ο απόλυτος βασιλιάς της αγοράς και όλα δείχνουν ότι με την νεότερη γενιά του δημοφιλούς μικρού, το σερί θα συνεχιστεί και αυτή την χρονιά. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως τα σκήπτρα της Αμερικανικής αγοράς κρατά η General Motors εδώ και 90 χρόνια, μοιάζοντας μια αυτοκρατορία που δύσκολα μπορεί κανείς να κατακτήσει. Και όμως απ ότι φαίνεται η Toyota φέρνει φέτος την GM σε δύσκολη θέση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Η έλλειψη μικροτσίπ στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει δημιουργήσει κρίση το τελευταίο διάστημα, αλλά πλέον η Ιαπωνική φίρμα αντιδρά καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες, αφού ο σεισμός και το τσουνάμι του 2011, την έκαναν να είναι πιο προετοιμασμένη για τέτοιες καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ιάπωνες προγραμματίζοντας καλύτερα τις παραγγελιοληψίες τους και τα αποθέματα υλικών κατάφεραν να αποφύγουν καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Έτσι λοιπόν, μετά το τρίτο τρίμηνο του 2021 η Toyota προσπέρασε την General Motors σε πωλήσεις, αφήνοντας την στη δεύτερη θέση. Μιλώντας σε απόλυτους αριθμούς, η Toyota πούλησε 1.857.884 αυτοκίνητα σε αντίθεση με τα 1.777.483 αυτοκίνητα της General Motors που απορροφήθηκαν. Και ενώ μπορεί τα 80.401 αυτοκίνητα να μην σας φαίνονται μεγάλη διαφορά ιδιαίτερα σε μια μεγάλη αγορά, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα δύο μήνες πριν το κλείσιμο της χρονιάς, που πιθανόν να καταστήσει κυρίαρχο των πωλήσεων στις ΗΠΑ την Toyota για πρώτη φορά, αφού τα τελευταία 90 χρόνια αυτή η θέση ανήκει στην General Motors.

Το best seller μοντέλο της Toyota στην Αμερική είναι το RAV4, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News η General Motors οδηγείται προς αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων από τη δεκαετία του 1950.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε