Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Γιατί τα Citroen Aircross ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Διαβάστηκε από 28183 αναγνώστες - 5/4/2020

Πώς για ακόμα μια φορά οι Γάλλοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν; Ακόμα και στην πιο πολυπληθή και απαιτητική κατηγορία των SUV, τα Citroen C3 και C5 Aircross έκλεψαν την παράσταση δίνοντας το κάτι παραπάνω. Ποιο είναι αυτό;

Η Citroen δεν άργησε να αντιληφθεί την παγκόσμια τάση της αυτοκίνησης προς τα SUV και με μεγάλη ταχύτητα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του κοινού. Φρόντισε όμως να μην δημιουργήσει μοντέλα, απλά για να εμπλουτίσει την γκάμα της, αλλά να περάσει το original γαλλικό DNA της σε μία πιο απαιτητική και σκληροτράχηλη κατηγορία οχημάτων. Ανάμεσα σε ξεχωριστή σχεδίαση, νέους κινητήρες και πρωτόγνωρη για την κατηγορία άνεση, ποιο στοιχείο κέρδισε το κοινό τελικά;

Ασύγκριτη άνεση με ειδικές αναρτήσεις και καθίσματα
Το ρίσκο να ποντάρεις σχεδιαστικά σε καμπύλες και λεπτές λεπτομέρειες σε μία κατηγορία η οποία θεωρητικά οφείλει να δείχνει πιο σκληρή, φαίνεται πως απέδωσε καρπούς. Ο κόσμος αγκάλιασε την διαφορετική προσέγγιση της γαλλικής φίρμας και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα C3 και C5 Aircross. Δύο μοντέλα που «φωνάζουν» από χιλιόμετρα Citroen, ενώ δεν μένουν στο φαίνεσθαι, καθώς κερδίζουν και το βραβείο της άνεσης με δύο μεγάλες καινοτομίες.


Η ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση που εξοπλίζει τα δύο μοντέλα έχει καταφέρει να λάβει την πρώτη θέση σε πολλά τεστ μετρήσεων απόσβεσης ανωμαλιών του δρόμου. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία της την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, καταφέρνει να διατηρεί ανενόχλητη τη καμπίνα για τους επιβάτες.



Ακόμα πιο εντυπωσιακή η συμπεριφορά του C5 Aircross το οποίο διαθέτει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του σύστημα Progressive Hydraulic Cushions, το οποίο έχει αγωνιστικές ρίζες και αναφέρεται στην τοποθέτηση υδραυλικών στοπ στο άνω και στο κάτω άκρο της ανάρτησης. Ουσιαστικά μιλάμε για δυο… ελατήρια μέσα στο ειδικό αμορτισέρ τα οποία λειτουργούν σαν μαξιλάρια. Έτσι όταν το ελατήριο συμπιέζεται από μία λακκούβα στο δρόμο, η επαναφορά του αμαξώματος θα γίνει προοδευτικά χωρίς ταλαντώσεις,αφήνοντας τους επιβάτες ανενόχλητους. Η παραπάνω καινοτομία συνδυάζεται άριστα και με τα μοναδικής άνεσης Advanced Comfort καθίσματα τα οποία συναντώνται μόνο στην σειρά Aircross και διαθέτουν τη δική τους θέση στο χρυσό σύνολο. Δείτε εδώ την μυστική συνταγή τους.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις