Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Γιατί τo Opel Corsa hybrid είναι η πιο value επιλογή στα αυτόματα

Γιατί τo Opel Corsa hybrid είναι η πιο value επιλογή στα αυτόματα

Διαβάστηκε από 8024 αναγνώστες - 12/9/2024

Κοστίζει 2.100 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα, καίει 6,5 λτ/100 χλμ.
Είναι πιο γρήγορο στο προσπέρασμα και από μοντέλα με 16 και 30 άλογα παραπάνω!
Έχει από τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας, «κοκκαλώνει» από τα 100 σε 36,8 μέτρα.
Έχει καλό βασικό εξοπλισμό και οθονάρα 10 ιντσών.

Κοστίζει 2.100 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα, καίει 6,5 λτ/100 χλμ.

Το Opel Corsa είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Ελλάδα, και μάλιστα το 2023 ήταν το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στη χώρα μας, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ένα επιπλέον «βέλος» στη φαρέτρα του Corsa είναι η νέα ήπια υβριδική έκδοση, που είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή στα αυτόματα μικρά σήμερα. Ας δούμε πώς το καταφέρνει αυτό.

Το ήπια υβριδικό σύστημα της Stellantis, που βρίσκουμε και στο Corsa hybrid, διαφέρει από τον ανταγωνισμό μιας και το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να κινήσει το όχημα σε χαμηλές ταχύτητες, όπως για παράδειγμα κατά το παρκάρισμα ή στην εκκίνηση από το φανάρι. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση του Corsa hybrid των 100 ίππων, η οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις μας περιορίζεται στα 6,5 λτ/100 χλμ.

Υπολογίζουμε πως αν κάποιος διανύει 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο, το ετήσιο κόστος σε καύσιμα με το Opel Corsa hybrid 100 PS είναι 2.100 ευρώ.

Είναι πιο γρήγορο στο προσπέρασμα και από μοντέλα με 16 και 30 άλογα παραπάνω!

Ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Corsa hybrid αποδίδει 29 άλογα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και ονομάζεται eDCT6. Συνολικά, τα 100 άλογα του ήπια υβριδικού Opel Corsa hybrid είναι αρκετά «ψυχωμένα» και δείχνουν τη δύναμή τους στη διαδικασία προσπεράσματος.

Το Opel Corsa hybrid με τους 100 ίππους χρειάζεται 5,3 δλ. για να επιταχύνει από τα 60 στα 100 χλμ/ώρα (προσπέραση σε επαρχιακό) και 6,7 δλ. για το 80-120 χλμ/ώρα (προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο). Οι συγκεκριμένες μετρήσεις είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας και μάλιστα είναι πιο σβέλτες από οχήματα με 10, 16 αλλά και 30 άλογα περισσότερα.

Τονίζουμε πως η σύγκριση έχει γίνει μεταξύ μοντέλων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία είναι πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα χειροκίνητα.

Έχει από τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας, «κοκκαλώνει» από τα 100 σε 36,8 μέτρα

Ένα επιπλέον δυνατό «χαρτί» του Opel Corsa hybrid είναι τα  φρένα του, που είναι αποδοτικά και ισχυρά. Για τη διαδικασία ακινητοποίησης 100-0 χλμ/ώρα οι μετρήσεις μας έδειξαν 36,8 μέτρα, ένα νούμερο που είναι επίσης από τα καλύτερα στην κατηγορία.
Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν έχει μόνο η ήπια υβριδική έκδοση του Corsa καλά φρένα, μιας και για τη συγκεκριμένη διαδικασία το Corsa των 136 ίππων χρειάζεται 36,6 και το βενζινοκίνητο των 100 ίππων 37 μέτρα.

Έχει καλό βασικό εξοπλισμό και οθονάρα 10 ιντσών

Το εισαγωγικό πακέτο εξοπλισμού του Opel Corsa είναι το Edition Pack, το οποίο εφοδιάζεται με αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση κόπωσης οδηγού, προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων, LED προβολείς ομίχλης, air condition, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες φωτός, cruise control, μεγάλη οθόνη 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα infotainment, καθώς και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε